Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

Met deze maatregel wil de UEFA de sfeer op het veld verbeteren. Ook hoopt de bond hiermee bij te dragen aan een positiever imago van de voetbalsport. "We willen bij de UEFA dat scheidsrechters meer uitleg geven over hun beslissingen", licht Rosetti toe. "Als we een constructieve dialoog tussen scheidsrechters en aanvoerders mogelijk kunnen maken, zal iedereen daarvan profiteren en kunnen we een positieve erfenis achterlaten voor de toekomst van het mooie spel", aldus de scheidsrechtersbaas.

Meer uit Voetbal

Bayer Leverkusen haalt verdediger Belocian van Stade Rennes

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft de Franse verdediger Jeanuël Belocian van Stade Rennes vastgelegd. De kampioen van Duitsland betaalde ongeveer 15 miljoen euro voor de 19-jarige jeugdinternational, die een contract tot de zomer van 2029 tekende.

2 uur geleden
Hofleverancier Feyenoord staat zeven spelers af voor EK

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord is van alle clubs in de Eredivisie met de meeste spelers vertegenwoordigd op het EK. De nummer 2 van het afgelopen seizoen ziet zeven spelers vertrekken naar de eindronde in Duitsland.

5 uur geleden
Duitse bondscoach Nagelsmann twijfelt niet aan doelman Neuer

MÖNCHENGLADBACH (ANP) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland staat volledig achter Manuel Neuer. De 38-jarige doelman van Bayern München ging vrijdagavond in de fout tijdens een gewonnen oefenduel met Griekenland (2-1) in Mönchengladbach. Hij kreeg een schot van Christos Tzolis niet onder controle en zag Georgios Masouras de score openen.

7 uur geleden
Frimpong steelt de show en vergelijkt Depay met Iverson

ROTTERDAM (ANP) - Oranje heeft er een wapen bij. Zijn naam is Jeremie Frimpong, geboren in Amsterdam als zoon van Ghanese ouders. De international woont al zolang in het buitenland dat hij de Nederlandse taal nauwelijks meer machtig is. Humor heeft de speler van Bayer Leverkusen wel. Na een oefenzege op Canada (4-0) vergeleek hij Memphis Depay met Allen Iverson, een Amerikaan die met een opvallende haarband in de NBA basketbalde.

9 uur geleden
Oranje-tegenstander Polen moet Milik definitief missen op EK

WARSCHAU (ANP) - Arkadiusz Milik mist het EK voetbal. De Pool moest in het oefenduel met Oekraïne vrijdagavond geblesseerd naar de kant. Na het duel liet de Poolse bondscoach op de persconferentie weten dat Milik het toernooi in Duitsland mist. Onduidelijk is nog wat hij precies mankeert.

15 uur geleden
Ziyech in WK-kwalificatie trefzeker voor winnend Marokko

AGADIR (ANP) - Marokko heeft in de kwalificatie voor het WK voetbal van 2026 een overwinning behaald. Het elftal van bondscoach Walid Regragui won in Agadir met 2-1 van Zambia.

16 uur geleden
Duitsland wint laatste test voor EK moeizaam van Griekenland

MÖNCHENGLADBACH (ANP) - Duitsland heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het Europees kampioenschap moeizaam gewonnen. Bondscoach Julian Nagelsmann zag zijn elftal in Mönchengladbach kort voor tijd afstand nemen van Griekenland: 2-1. De zege zorgde voor opluchting bij Duitsland, dat maandag niet wist te winnen van Oekraïne (0-0).

17 uur geleden