Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

De schapen werden zaterdag rond 08.00 uur ontdekt door een wandelaar in een veld aan de Telefoonweg tussen het Gelderse Renkum en Wolfheze, vertelt ze. "Ze waren al dood toen hij daar liep", aldus Van der Zweep. Uiteindelijk werden vijftien dode dieren aangetroffen. Een dag eerder waren al zes schapen gedood.

Dat de dader een wolf is moet nog officieel worden vastgesteld door een expert van BIJ12, de organisatie die onder meer wolvenschade voor de provincies afhandelt. Dat gebeurt door DNA-afname. Al is het voor de schapenhoudster en haar man duidelijk dat een wolf achter de aanval zat. "We herkennen het van verre", aldus Van der Zweep. Eind oktober vorig jaar werden ook 23 van haar dieren gedood.

De schapenhoudster vermoedt dat het dier over het raster is gesprongen dat speciaal geplaatst was om de wolf buiten de deur te houden. De aangevallen kudde bestond uit driehonderd schapen. Omdat het lente is droegen alle gedode schapen lammetjes, aldus Van der Zweep. Naast de dode dieren zijn ook nog "tig" dieren verminkt.

Als blijkt dat de wolf inderdaad achter de aanval zat, dan kunnen eigenaren een schadevergoeding aanvragen.

Meer uit Binnenland

Wind afgenomen, geen waarschuwing meer van kracht

DE BILT (ANP) - Er geldt geen waarschuwing meer voor de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Die gebieden hadden dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten, maar kort voor 10.00 uur meldde het KNMI dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn.

23 minuten geleden
Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

49 minuten geleden
Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

2 uur geleden
Zware windstoten in westelijk kustgebied

DE BILT (ANP) - Het westelijk kustgebied heeft in de eerste helft van dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten. Het gaat om de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot 85 kilometer per uur en komen uit het westen.

2 uur geleden
Nog even zware windstoten in Zeeland en Zuid-Holland

DE BILT (ANP) - In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

3 uur geleden
Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd om onstuimig weer

SCHIPHOL (ANP) - Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven zeker tot het middaguur last van vertragingen en uitval. Om hoeveel vluchten het precies gaat weet de woordvoerster niet.

4 uur geleden
Rode Kruis: 450.000 mensen in Nederland in 'verborgen voedselnood'

DEN HAAG (ANP) - Naar schatting zitten meer dan 450.000 mensen in Nederland in "verborgen voedselnood", meldt het Rode Kruis op basis van een onderzoek van Ipsos I&O. Deze groep eet niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel en krijgt geen voedselhulp, terwijl ze deze wel zouden willen. Volgens de hulporganisatie is de meest genoemde reden voor het ervaren van voedselnood dat mensen niet genoeg geld hebben.

5 uur geleden