Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

De schapen werden zaterdag rond 08.00 uur ontdekt door een wandelaar in een veld aan de Telefoonweg tussen het Gelderse Renkum en Wolfheze, vertelt ze. "Ze waren al dood toen hij daar liep", aldus Van der Zweep. Uiteindelijk werden vijftien dode dieren aangetroffen. Een dag eerder waren al zes schapen gedood.

Dat de dader een wolf is moet nog officieel worden vastgesteld door een expert van BIJ12, de organisatie die onder meer wolvenschade voor de provincies afhandelt. Dat gebeurt door DNA-afname. Al is het voor de schapenhoudster en haar man duidelijk dat een wolf achter de aanval zat. "We herkennen het van verre", aldus Van der Zweep. Eind oktober vorig jaar werden ook 23 van haar dieren gedood.

De schapenhoudster vermoedt dat het dier over het raster is gesprongen dat speciaal geplaatst was om de wolf buiten de deur te houden. De aangevallen kudde bestond uit driehonderd schapen. Omdat het lente is droegen alle gedode schapen lammetjes, aldus Van der Zweep. Naast de dode dieren zijn ook nog "tig" dieren verminkt.

Als blijkt dat de wolf inderdaad achter de aanval zat, dan kunnen eigenaren een schadevergoeding aanvragen.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte vindt president Poetin geen sterke man

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt de Russische president Vladimir Poetin geen "sterke man", zei hij in een debat in de Tweede Kamer toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. "Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent."

23 minuten geleden
Groningse gedeputeerde: geweldig dat Groningenveld dichtgaat

GRONINGEN (ANP) - Gedeputeerde Susan Top (Mijnbouw) noemt het "geweldig nieuws" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. "Tot op het laatste moment was het spannend. Het bleef eerst zien, dan geloven."

24 minuten geleden
Vijlbrief: eindelijk krijgen Groningers verdiende zekerheid

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) is blij dat de wet om het Groningengasveld definitief te sluiten ook door de Eerste Kamer is aangenomen. "Eindelijk krijgen Groningers de zekerheid die zij verdienen!" schrijft hij op X.

26 minuten geleden
Verhoging minimumloon strandt zoals verwacht in senaat

DEN HAAG (ANP) - De wet die een verhoging van het minimumloon zou regelen, is zoals verwacht gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid van de senaat, waaronder twee van de drie formerende partijen die in de Eerste Kamer vertegenwoordigd zijn, stemde het plan weg.

26 minuten geleden
GBB 'blij en opgelucht' om sluiting gasveld, ook 'bitterzoet'

GRONINGEN (ANP) - De Groninger Bodem Beweging (GBB) is "blij en opgelucht" dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Al is het "natuurlijk bitterzoet".

27 minuten geleden
Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet. Deze maakt officieel een einde aan decennia aan gaswinning die de Nederlandse economie veel opleverde, maar ook voor veel problemen zorgde in de regio.

3 uur geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

4 uur geleden