Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schandalen doen niets af aan resultaten gamemaker Activision

Schandalen doen niets af aan resultaten gamemaker Activision

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van videogames Activision Blizzard, bekend van Call of Duty, Candy Crush en World of Warcraft, heeft het derde kwartaal van het jaar beter gedraaid dan verwacht. Daarmee lijken de schandalen die het bedrijf achtervolgen vooralsnog geen vat te hebben op de resultaten van het bedrijf. Evengoed waren de verwachtingen voor het vierde kwartaal voorzichtig.

De omzet kwam uit op bijna 2,1 miljard dollar (krap 1,8 miljard euro). Dat was een jaar eerder nog geen 2 miljard dollar. Daarbij bleef er onder de streep 639 miljoen dollar over, 35 miljoen dollar meer was dan een jaar eerder.

Activision ontsloeg eerder meer dan twintig medewerkers na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek. Beurswaakhond SEC onderzoekt het bedrijf naar de manier waarop het met de beschuldigingen is omgegaan en heeft verscheidene topmanagers gedagvaard, onder wie topman Bobby Kotick.

Intimidatie

Werknemers zijn ook boos op de laconieke manier waarop Actvision in eerste instantie met de beschuldigingen omging. Vorige week zei Kotick dat hij akkoord zou gaan met een salarisverlaging van 99,9 procent. Hij schetste ook verschillende maatregelen in de hoop de woede bij werknemers te sussen, zoals het beëindigen van verplichte bemiddeling bij claims over seksuele intimidatie en discriminatie. Het bedrijf heeft ook toegezegd de transparantie van salarissen te vergroten en binnen de komende vijf jaar 50 procent meer vrouwen en niet-binaire mensen aan te nemen.

Ondanks de controverses, die vooral acuut waren binnen de Blizzard divisie, zei het bedrijf dat mensen nog steeds Blizzard games spelen. De verkopen van de laatst uitgebrachte game Diablo II: Resurrected waren volgens het bedrijf de hoogste ooit voor een nieuw versie van een game van het bedrijf.

De aandelen van het concern gingen in de zogeheten nabeurshandel omlaag. Dat kwam vooral door de matige vooruitzichten voor de winst en de omzet in het slotkwartaal van dit jaar. Zo duurt het langer om games als Diablo IV en Overwatch 2 af te maken. Het bedrijf gaf geen details over releasedatums.

Meer uit Financieel

Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

13 uur geleden
Maersk wil dat klanten rampschip Baltimore meebetalen aan berging

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Rederij Maersk wil dat andere bedrijven meedelen in de financiële schade na de aanvaring met een brug bij de haven van Baltimore. Het Deense concern had het schip in gebruik dat vorige maand een groot scheepvaartongeluk veroorzaakte. Nu begint het bedrijf een procedure waarmee het eigenaren van de vracht aan boord van het schip laat meebetalen aan de berging van containers.

14 uur geleden
Duits bezwaar tegen mislopen bouw Nederlandse onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) maakt bezwaar tegen de misgelopen opdracht voor de bouw van vier onderzeeërs voor Nederland. Het kabinet heeft de opdracht aan de Franse concurrent Naval gegund. Voor zover bij het ministerie bekend is, heeft alleen tkMS bezwaar gemaakt tegen het voorlopig gunningsbesluit.

16 uur geleden
Luchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

SYDNEY/KEULEN (ANP) - Enkele luchtvaartmaatschappijen mijden het luchtruim van Iran uit bezorgdheid over oplopende spanningen met Israël. De Australische maatschappij Qantas leidt vluchten tussen Londen en Perth om. Ook Lufthansa en dochterbedrijf Austrian Airlines kiezen andere routes die niet over Iran gaan.

18 uur geleden
VS en VK blokkeren handel in Russisch aluminium aan metaalbeurzen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen met extra obstakels voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

20 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

1 dag geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

1 dag geleden