Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schade na explosie in woning Rotterdam, politie zoekt getuigen

Schade na explosie in woning Rotterdam, politie zoekt getuigen

ROTTERDAM (ANP) - In een woning in de Rotterdamse wijk Delfshaven heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. Hoewel er op het moment van de ontploffing mensen thuis waren, is volgens de politie niemand gewond geraakt. Wel is de woning aan de 1e Schansstraat beschadigd door de explosie, die rond 03.30 uur plaatsvond. Zo is de deur eruit geblazen en is er schade aan het raam.

Na de explosie is iemand in donkere kleding weggerend, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien.

Ook wordt onderzocht of het voorval iets te maken heeft met eerdere incidenten in de regio Rotterdam, waar de afgelopen maanden al meer dan vijftig explosies zijn geweest. Dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. Ook in de buurt van Delfshaven gingen al meerdere explosieven af. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.

Meer uit Binnenland

Plasterk biedt Omtzigt excuses aan in open brief

DEN HAAG (ANP) - In een open brief in De Telegraaf biedt voormalig informateur en beoogd premier Ronald Plasterk NSC-leider Pieter Omtzigt excuses aan over hun eerdere aanvaring in de formatie.

1 uur geleden
Aandeel gelovigen in tien jaar tijd gedaald tot 42 procent

DEN HAAG (ANP) - De groep Nederlanders die een religie aanhangt, is in tien jaar tijd gedaald van 53 naar 42 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat al sinds 1849 mensen naar hun religie vraagt, zijn tegenwoordig 75-plussers het vaakst gelovig.

2 uur geleden
Tienduizenden jonge vrouwen in 2023 gestalkt, weinig aangiftes

DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden jonge vrouwen waren vorig jaar slachtoffer van stalking. Zij zijn langere tijd lastiggevallen, bespioneerd of bestookt met ongewenste appjes of mailtjes. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat dit met een enquête onderzocht, zijn partners of ex-partners vaak de dader. Slechts een klein deel van de vrouwen doet aangifte bij de politie.

2 uur geleden
Nederland wil in EU praten over stappen tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Nederland wil in de Europese Unie praten over stappen tegen Israël vanwege de oorlog in Gaza. Minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) wil met haar Europese collega's kijken naar het associatieverdrag tussen de EU en Israël om de druk op de regering in Jeruzalem op te voeren.

5 uur geleden
Coalitiepartijen zien ambassade niet snel naar Jeruzalem gaan

DEN HAAG (ANP) - Het is een opvallende zin in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB: er zal worden gekeken naar verplaatsing van de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Maar drie van de vier coalitiepartijen maken duidelijk dat zo'n verhuizing er de komende jaren niet in zit.

5 uur geleden
Universiteit Leiden laat commissie banden met Israël beoordelen

LEIDEN (ANP) - De Universiteit Leiden (UL) stelt op korte termijn een ethische commissie in die al haar banden met Israëlische universiteiten en gezamenlijke onderzoeksprojecten gaat beoordelen. Mocht daaruit blijken dat een van deze instituten zich niet houdt aan de ethische standaarden van de UL, dan worden die banden verbroken. Dat heeft de Leidse universiteit donderdagavond bekendgemaakt.

6 uur geleden
Dijkstra laat extra voorraden aanleggen van schaarse medicijnen

DEN HAAG (ANP) - In verband met tekorten aan bepaalde medicijnen laat het kabinet verplicht extra voorraden hiervan opbouwen, schrijft demissionair zorgminister Pia Dijkstra in een Kamerbrief. Ze kiest daarbij voor een extra voorraad van enkele maanden van essentiële antibiotica waar al tekorten van waren, antibiotica voor kinderen en van het astmamedicijn salbutamol aerosol. Vooral aan dit laatste middel - een veel voorgeschreven pufje - bestaan "hardnekkige tekorten".

7 uur geleden