Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schade in Oekraïne volgens minister rond 1 biljoen dollar

Schade in Oekraïne volgens minister rond 1 biljoen dollar

KIEV (ANP/DPA) - De schade in Oekraïne door de invasie van Russische militairen ligt rond de 1 biljoen dollar (920 miljard euro) volgens viceminister van Economische Zaken Aleksandr Griban. Hij noemt de verwoestingen "kolossaal".

Het gaat om schade aan gebouwen, gezondheid en infrastructuur. "En dan is er nog veel meer schade, zoals aan de gemeenschap of persoonlijk", aldus het bewindspersoon. "We moeten hard werken voor de wederopbouw."

Voor urgente reparaties in gebieden waar de Russen zijn vertrokken is 1 miljard grivna (31 miljoen euro) vrijgemaakt. Dat geld wordt besteed aan dringende opruim- en reparatieklussen.

Meer uit Buitenland

Noord-Korea kondigt weer satellietlancering aan

TOKIO (ANP/RTR) - Noord-Korea heeft Japan laten weten dat het weer een raket gaat lanceren met een satelliet. Dat gebeurt tussen 27 mei en 4 juni, maakte de Japanse kustwacht bekend. Schepen in de regio krijgen het advies alert te zijn op mogelijke vallende raketonderdelen.

23 minuten geleden
Buitenlandchef EU: Israël negeert uitspraak gerechtshof

BRUSSEL (ANP) - Israël en Hamas slaan de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in de wind, constateert EU-buitenlandchef Josep Borrell. Israël gaat door met zijn offensief tegen de met vluchtelingen volgepakte Gazaanse stad Rafah, ziet hij. En Hamas beschiet Tel Aviv.

1 uur geleden
Amerikaanse parlementariërs beloven steun tijdens bezoek Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Een groep Amerikaanse parlementariërs heeft tijdens een bezoek aan Taiwan beloofd om die eilandstaat te blijven steunen tegen Chinese "agressie". Ze spraken maandag met de nieuwe president Lai Ching-te.

1 uur geleden
Papoea-Nieuw-Guinea schat dodental na aardverschuiving op 2000

PORT MORESBY (ANP/AFP) - Papoea-Nieuw-Guinea schat dat er meer dan 2000 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving. Het land noemt dat aantal in een brief aan de Verenigde Naties, waarin het ook spreekt over een "enorme verwoesting".

2 uur geleden
Twee jaar cel voor Thaise oppositiepolitica om majesteitsschennis

BANGKOK (ANP/RTR) - Een Thaise rechtbank heeft oppositiepolitica en mensenrechtenactivist Chonthicha Jangrew veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de monarchie, meldt haar advocaat. Het parlementslid zou het verbod op majesteitsschennis hebben overtreden in een toespraak die zij drie jaar geleden hield tijdens een protest tegen de regering.

3 uur geleden
China prijst 'nieuw begin' van banden met Japan en Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR/AFP) - De Chinese premier Li Qiang heeft maandag opgetogen gereageerd op wat hij een "herstart" noemt van de betrekkingen tussen zijn land met Japan en Zuid-Korea. Hij riep op tot nauwere samenwerking met "een open houding en transparante maatregelen". Li sprak op de eerste topontmoeting in ruim vier jaar van de drie landen in Seoul. Die top vormt een poging om de banden op het gebied van handel en veiligheid nieuw leven in te blazen.

3 uur geleden
Miljoenen mensen in Bangladesh en India zonder stroom door cycloon

DHAKA/KOLKATA (ANP/DPA) - Miljoenen mensen in India en Bangladesh zitten zonder stroom nadat in het zuiden van die landen zondag de tropische cycloon Remal aan land kwam via de Golf van Bengalen. De storm trok onder meer over de haven van Mongla in Bangladesh en de Indiase deelstaat West-Bengalen. Er werden windsnelheden tot 135 kilometer per uur gemeten door de Indiase meteorologische dienst.

6 uur geleden