Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schade door rellen in Eindhovense binnenstad bijna 80.000 euro

Schade door rellen in Eindhovense binnenstad bijna 80.000 euro

EINDHOVEN (ANP) - De schade die relschoppers zondag 24 januari in Eindhoven aanrichtten aan gemeentelijke eigendommen bedraagt bijna 80.000 euro. Dat maakten burgemeester en wethouders van Eindhoven woensdagmiddag bekend.

De grootste kostenpost is het herstel van de camerasystemen op en rond het 18-septemberplein die gesloopt waren door de reltrappers, gevolgd door het opruimen van onder meer de stapels fietsen waarmee gegooid werd en waarvan barricades waren opgebouwd. Andere kostenposten waren onder meer het herstel van bestrating en asfalt, palen en bebording, afvalbakken en hekwerken. De gemeente berekent voor dit alles een totaalbedrag van 78.900 euro.

De schade staat los van de vernielingen die aangericht werden aan het Centraal Station. ProRail schatte de schade daarvan eerder in op meerdere tonnen. Het opruimen en herstellen van de schade heeft afgelopen week plaatsgevonden. De komende weken wordt onder meer de beschadigde asfaltverharding hersteld.

De gemeente deed 1 februari aangifte van de vernielingen bij de politie. Op die manier hoopt de gemeente de schadekosten te verhalen op de daders. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels beslag gelegd op rekeningen en bezittingen van verdachten in het onderzoek naar de rellen in Eindhoven.

Meer uit Binnenland

Politiechef Westerbeke: twee dodelijke slachtoffers, meisje (14) zwaargewond

ROTTERDAM (ANP) - Bij de schietincidenten donderdag in Rotterdam zijn op twee verschillende locaties twee mensen omgekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man. De dochter van 14 jaar van de 39-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. Dat zei Fred Westerbeke, de hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Rotterdam, tijdens een persconferentie donderdagavond die de gemeente Rotterdam houdt over de twee schietincidenten in de stad. De bijeenkomst is in het stadhuis van Rotterdam.

13 minuten geleden
Verdachte Rotterdam in 2021 veroordeeld voor dierenmishandeling

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten donderdag in Rotterdam is een bekende van justitie. In 2021 is hij vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling, zei hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar.

14 minuten geleden
Politie vraagt om beelden van schietincidenten Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie vraagt mensen om beelden van de schietincidenten donderdag in Rotterdam. Mensen kunnen die uploaden via de site van de politie. "Wij hebben uw hulp nodig voor ons opsporingsonderzoek", zegt de politie.

28 minuten geleden
Erasmus MC biedt psychologische steun na schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen vrijdag met een psycholoog en zogeheten studentenhosts spreken over de schietpartij bij het Erasmus MC donderdag. De Living Room in het Langeveld Building is geopend van 14.00 tot 16.00 uur voor studenten, medewerkers en medewerkers van Erasmus MC en andere betrokkenen.

47 minuten geleden
Rotterdamse metro stopt niet op station bij Erasmus MC

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse metrolijnen A, B en C stoppen op last van de politie niet op station Dijkzigt naast het Erasmus MC, meldt vervoerder RET. In het ziekenhuis vond donderdagmiddag een schietincident plaats en er werd brand gesticht.

49 minuten geleden
Agenten zoeken slachtoffers en verschanste mensen in Erasmus MC

ROTTERDAM (ANP) - De politie gaat het Erasmus MC in Rotterdam nogmaals controleren, om te kijken of binnen meer slachtoffers van de schietpartij liggen en of er nog mensen zijn die zich daar verschanst hebben. Dat laat een woordvoerder weten. Als de zogeheten sweep is afgerond, kunnen delen van het ziekenhuis worden vrijgegeven.

51 minuten geleden
Politie gaat niet uit van tweede schutter bij schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie gaat er niet van uit dat er een tweede schutter betrokken was bij de schietpartijen in Rotterdam. Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden als enige verdachte. Hij wordt verdacht van het schieten en brandstichting aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC. Daardoor zijn dodelijke slachtoffers gevallen.

1 uur geleden