Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsster Wiklund houdt Schouten van titel op 3000 meter

Schaatsster Wiklund houdt Schouten van titel op 3000 meter

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Ragne Wiklund heeft Irene Schouten bij de WK afstanden in Heerenveen van de wereldtitel op de 3000 meter gehouden. De 22-jarige Noorse was in Thialf met 3,56,86 sneller dan de regerend olympisch kampioene, die met 3.57,40 het zilver greep. De Tsjechische Martina Sablikova won het brons.

Titelverdedigster Antoinette Rijpma-de Jong moest met een tijd van 4.02,11 genoegen nemen met de zevende plek. Joy Beune greep met een tijd van 3.59,18 net naast de medailles. Ze eindigde op de vierde plaats.

Schouten moest al in de vijfde rit tegen Magdalena Czyszczon rijden. De Noord-Hollandse nam al vroeg afstand van de Poolse en hield de ronden tot op het einde laag in de 31 seconden wat leidde tot de eerste tijd onder de 4 minuten.

Marge te groot

Rijpma-De Jong begon daarna sneller in de rit tegen Nadezjda Morozova uit Kazachstan. In de laatste deel van de race liepen de rondetijden van de Friezin echter flink op en bleef ze ver van de tijd van Schouten.

Schouten moest daarna toekijken of Wiklund aan haar tijd kon komen. De Noorse, die het hele seizoen al sterk is op de 3000 meter, begon iets sneller en kon die rondetijden goed vasthouden. Pas op het einde van de rit gaf ze iets toe op Schouten, maar haar marge was groot genoeg om haar eerste titel op de 3000 meter te pakken. Ze werd in 2021 wereldkampioene op de 1500 meter.

Beune net buiten podium

Joy Beune startte snel tegen Sablikova en nam een grote voorsprong. De Tsjechische kwam in de slotronde echter onderdoor en bleef de schaatsster van Team IKO nipt voor met 3.58,35. Beune eindigde daardoor net buiten het podium.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden