Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsster Leerdam prolongeert Nederlandse titel op 1000 meter

Schaatsster Leerdam prolongeert Nederlandse titel op 1000 meter

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Jutta Leerdam heeft met de nodige overmacht haar Nederlandse titel op de 1000 meter geprolongeerd. De 21-jarige sprintster, Europees en wereldkampioene op deze afstand, snelde in het lege Thialf naar een fraaie tijd van 1.13,86. Femke Kok gaf als nummer 2 ruim een seconde toe op de kopvrouw van Worldstream: 1.15,16.

Drievoudig kampioene Ireen Wüst pakte brons met 1.15,40. Jorien ter Mors, regerend olympisch kampioen op deze afstand, belandde met een tijd 1.15,44 net naast het podium (vierde). Ze won vrijdag bij de NK afstanden de 1500 meter en eindigde zaterdag op de dubbele 500 meter ook al als vierde.

Voor Kok (20) was het haar tweede NK-medaille in Heerenveen. De talentvolle Friezin veroverde zaterdag de Nederlandse titel op de 500 meter. De onttroonde Leerdam moest op de sprint genoegen nemen met zilver.

Mooi begin

Suzanne Schulting, olympisch shorttrackkampioene op de 1000 meter, eindigde met een tijd van 1.15,76 op de zesde plek.

"Het ging heel goed en ook heel hard", liet Leerdam bij de NOS opgetogen weten. "Ik dacht na mijn finish: '1.13,8, nu al'? Ik heb altijd moeite om aan het begin van het seizoen er echt in te komen. Daarom was ik verbaasd dat ik nu al zo snel over de baan ging. Maar mijn basisniveau is echt omhoog gegaan. Ik voel me beter en sterker dan vorig seizoen en dat kan ik nu ook op het ijs laten zien. Ik weet dat 1.13 niet mijn limiet is. Ik kan nog veel harder. Maar dit is een heel mooi begin."

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen ziet mondiale potentie in jong estafetteteam

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen ziet veel potentie in de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Nederlandse kwartet, waarin Steenbergen met haar 22 jaar de oudste is, pakte bij de EK in Rome heel verrassend goud op dit onderdeel. Dat betekende een primeur voor Oranje.

2 uur geleden
Jonge estafetteploeg verrast met eerste goud 4x200 meter bij EK

ROME (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters hebben bij de EK in Rome verrassend het goud gepakt op de 4x200 meter vrije slag. Het jonge Oranje-kwartet, bestaande uit Imani de Jong, Silke Holkenborg, Janna van Kooten en Marrit Steenbergen, veroverde in het openluchtzwembad in het Foro Italico de Europese titel in 7.54,07. Groot-Brittannië eindigde als tweede, het brons ging naar Hongarije.

15 uur geleden
Vos wint ook derde etappe Ronde van Scandinavië

SARPSBORG (ANP) - Marianne Vos heeft ook de derde etappe van de Ronde van Scandinavië gewonnen. Het was een rit van Moss naar Sarpsborg over ruim 118 kilometer, de eerste op Noorse bodem na etappes in Denemarken en Zweden. Vos, die rijdt voor Jumbo-Visma en de eerste twee etappes al had gewonnen, hield in een sprint van een grote groep de Deense Cecilie Uttrup Ludwig en de Belgische Shari Bossuyt achter zich.

16 uur geleden
Zverev zeker van deelname Daviscup Finals, twijfelt over US Open

HAMBURG (ANP) - Alexander Zverev is er zeker van dat hij over een maand zijn opwachting maakt op de Daviscup Finals. De Duitse olympische kampioen is sinds Roland Garros, begin juni, niet meer in actie gekomen wegens een zware enkelblessure.

19 uur geleden
Turnster Visser bij EK voorlopig op eerste plek in meerkamp

MÜNCHEN (ANP) - Naomi Visser heeft op de EK turnen in de meerkamp voorlopig de beste score neergezet in de eerste van in totaal vier subdivisies. De 20-jarige Visser kwam in München in de meerkamp tot een totaalscore van 53,265 punten. Daarmee bleef ze de Duitse turnsters Kim Bui (52,999) en Emma Malewski (52,032) voor. Vera van Pol en Tisha Volleman noteerden respectievelijk de vierde en zesde score.

21 uur geleden
Veel belangstelling om huis te huren waar Cruijff in opgroeide

AMSTERDAM (ANP) - Voor de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid is erg veel belangstelling, bevestigt woningcorporatie Ymere na berichtgeving van AT5. Het huis staat sinds kort te huur. Volgens Ymere zijn er inmiddels meer dan 1200 mensen die interesse hebben in het pand, een sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp.

1 dag geleden
Kamminga en Steenbergen als tweede naar halve finale EK zwemmen

ROME (ANP) - Zwemmer Arno Kamminga heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de EK op de 100 meter schoolslag. De 26-jarige Nederlander kwam in Rome met 59,32 tot de tweede tijd, achter de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi. Kamminga werd in juni tweede op de WK in Boedapest en pakte ook zilver op de Olympische Spelen vorig jaar. Olympisch kampioen Adam Peaty doet niet mee in Italië.

1 dag geleden