Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsster Leerdam pakt in Thialf brons op 500 meter

Schaatsster Leerdam pakt in Thialf brons op 500 meter

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Jutta Leerdam heeft bij de wereldbeker in Heerenveen brons gegrepen op de 500 meter. De winnares van de 1000 meter twee dagen eerder, moest met 37,51 seconden Min-Sun Kim uit Zuid-Korea en de Oostenrijkse Vanessa Herzog voor zich dulden.

Leerdam reed in de slotrit tegen Kim, vorige week in Stavanger de winnares van de 500 meter. De Zuid-Koreaanse opende snel en bleef de schaatsster van Jumbo-Visma op de kruising ook voor. Op de streep was Kim met 37,21 drie tienden van een seconde sneller. Leerdam haalde na het zilver in Noorwegen wel opnieuw het podium dankzij een goede ronde.

Femke Kok kwam als eerste Nederlandse in actie. Ze verbeterde zich met 37,66 flink ten opzichte van een week eerder in Stavanger en werd zesde. Marrit Fledderus was in de rit tegen de Amerikaanse olympisch kampioene Erin Jackson met 37,56 net iets sneller dan Kok. Jackson won de rit in 37,53 en werd vierde.

Dione Voskamp zette met 37,89 de negende tijd neer. Michelle de Jong werd elfde met 37,92.

Meer uit Sport

Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

3 minuten geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

1 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

5 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

6 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

6 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

7 uur geleden
Nog te weinig vorst in Winterswijk voor marathon op natuurijs

WINTERSWIJK (ANP) - Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

9 uur geleden