Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsster Kok houdt brons over aan tweede 500 meter in Polen

Schaatsster Kok houdt brons over aan tweede 500 meter in Polen

TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Schaatsster Femke Kok heeft op de tweede 500 meter bij de wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki genoegen moeten nemen met brons. De regerend wereldkampioene werd met een tijd van 38,13 seconden verslagen door olympisch kampioene Erin Jackson. Ook Kim Min-sun uit Zuid-Korea was nog sneller.

Kok zag in haar rit tegenstandster Jackson iets sneller openen, maar vooral ook een snellere ronde rijden. Jackson won in 37,80. In de slotrit dook ook Kim Min-sun onder de tijd van Kok. De Zuid-Koreaanse pakte met 37,95 het zilver.

Marrit Fledderus kwam tot 38,28. Daarmee eindigde ze als vierde. Dat is haar beste uitslag dit seizoen in de wereldbeker.

Overtuigend

Dione Voskamp moest net als een dag eerder tegen land- en ploeggenote Naomi Verkerk en was net als vrijdag een fractie sneller. Voskamp werd achtste met 38,51, Verkerk negende met 38,54.

Michelle de Jong was eerder op de dag de snelste geweest in de B-groep. Ze won daar overtuigend in een tijd van 38,39.

Meer uit Sport

Bokser Fury twijfelt over revanche tegen Oesik

RIYAD (ANP/AFP) - Bokser Tyson Fury weet nog niet of hij terugkeert in de ring voor een revanche tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De 35-jarige Brit verloor in de nacht van zaterdag op zondag in Riyad zijn wereldtitel in het zwaargewicht voor de bond WBC. Het miljoenencontract van beide boksers biedt de mogelijkheid voor een nieuw duel.

18 minuten geleden
Golfer Lowry evenaart record op PGA Championship

LOUISVILLE (ANP/AFP) - De Ierse golfer Shane Lowry heeft zich met een ronde van 62 slagen op de derde dag van het PGA Championship in de recordboeken geslagen. Slechts vier golfers kwamen eerder op een major tot een dergelijke lage score.

42 minuten geleden
Doncic leidt basketballers Mavericks naar halve finale play-offs

DALLAS (ANP/DPA) - Aan de hand van Luka Doncic hebben de basketballers van Dallas Mavericks ten koste van Oklahoma City Thunder de halve finales bereikt van de play-offs om de titel in de NBA. De nipte 117-116-zege was genoeg om de best-of-sevenserie met 4-2 te beslissen. De aanstaande tegenstander komt uit de laatste partij tussen titelverdediger Denver Nuggets en Minnesota Timberwolves. Daar staat het na zes duels 3-3.

1 uur geleden
Verstappen hoopt McLarens weer te verslaan op Imola

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna vanaf poleposition op jacht naar zijn zevende seizoenszege in de Formule 1. De regerend wereldkampioen wacht een strijd met de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri. Norris won de laatste race, de Grote Prijs van Miami en staat na een straf voor zijn teamgenoot Piastri naast Verstappen op de voorste rij.

5 uur geleden
Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

6 uur geleden
Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

10 uur geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

11 uur geleden