Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsicoon Kramer: Elfstedentocht momenteel niet heel urgent

Schaatsicoon Kramer: Elfstedentocht momenteel niet heel urgent

HEERENVEEN (ANP) - Als het aan schaatsicoon Sven Kramer had gelegen, had het bestuur van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden nog even gewacht met een definitief 'nee' tegen de Tocht der Tochten in de huidige pandemie. "Zelf had ik liever mijn kaarten nog even tegen de borst gehouden om te kijken wat er mogelijk is. Maar ja, dat hebben zij niet gedaan en ik snap wel dat het nu moeilijk is om dat te heroverwegen. Ik zou er nog wel een keer naar willen kijken, maar ik denk niet dat het op dit moment nog heel urgent is", doelde de 34-jarige Fries op de recente weersvoorspellingen.

Deelname aan de Elfstedentocht is al heel lang een droom van de viervoudig olympisch kampioen op de langebaan. "Volgens de laatste berichten zet de dooi eind volgende week alweer in", beseft Kramer, wiens opa Hendrik en vader Yep de legendarische Elfstedentocht al wel reden. "Het is allemaal dus voorbarig, maar ik vind het ook voorbarig om het aan de voorkant meteen definitief te schrappen. Er zijn natuurlijk veel meer ideeën en opties dan alleen maar het niet laten doorgaan. Uiteindelijk gaat het er echter niet om wat ik ervan vind, maar wat zij ervan vinden en dat ze nog eens kijken wat mogelijk is. Ik denk dat ze heel goed weten wat er mogelijk is, maar dat moet je ook willen."

Voor Kramer telt deze week vooralsnog alleen de WK afstanden, die donderdag in Heerenveen beginnen en zondag eindigen. De kopman van Jumbo-Visma is na de ploegachtervolging op vrijdag echter al klaar met het toernooi. Daarna is voor hem deelname aan een eventueel NK op natuurijs zeker een optie, zo liet hij eerder al spontaan weten.

"Het is niet mijn baan en het is ook niet mijn specifieke werk", betoogde Kramer. "Natuurijs is echt voor de marathonschaatsers, daar wachten zij al jaren op. Maar ik zou het leuk vinden om eraan mee te doen en ik zal me dan ook zeker 100 procent inzetten. Maar pin me er nog niet op vast."

Kramer: "Ik moet de risico's nog afwegen. Ik heb iets uit enthousiasme geroepen, maar ik wil nu eerst de volledige focus houden op de 5000 meter en ploegachtervolging bij de WK. Als er daarna een NK op natuurijs komt, en dat hoop ik van harte, dan ga ik deelname serieus overwegen. Ik denk niet dat er nu bij mij heel veel stuk kan gaan voor een jaar later bij de Winterspelen in Peking."

Meer uit Sport

Tennisser Middelkoop deed aangifte wegens bedreigend bericht

PARIJS (ANP) - Tennisser Matwé Middelkoop heeft begin dit jaar aangifte gedaan wegens een bedreigend bericht op sociale media. De nummer 23 van de wereld in het dubbelspel vindt dat de sporters het steeds zwaarder te verduren krijgen.

2 uur geleden
Sinner laat twee matchpoints onbenut en verliest van Altmaier

PARIJS (ANP) - Jannik Sinner is op Roland Garros niet verder gekomen dan de tweede ronde. De als achtste geplaatste Italiaan, een outsider voor de titel, liet tegen de Duitser Daniel Altmaier twee wedstrijdpunten onbenut en verloor in vijf sets. Het werd 6-7 (0) 7-6 (7) 1-6 7-6 (4) 7-5.

3 uur geleden
Verstappen noemt winnen alle races door Red Bull onwaarschijnlijk

BARCELONA (ANP) - Wereldkampioen Max Verstappen denkt dat het mogelijk is dat zijn team Red Bull in alle 22 grands prix dit seizoen de zege pakt. "Zoals het er uitziet kunnen we dat. Maar het is zeer onwaarschijnlijk, omdat er altijd een keer wat mis kan gaan", zei de 25-jarige coureur in Barcelona, waar komende dagen de Grote Prijs van Spanje plaatsvindt.

3 uur geleden
Swiatek staat op winderig centercourt opnieuw maar vier games af

PARIJS (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft ook in haar tweede wedstrijd op Roland Garros maar vier games afgestaan. De Poolse, die woensdag haar 22e verjaardag vierde, rekende in anderhalf uur met 6-4 6-0 af met de Amerikaanse Claire Liu.

3 uur geleden
Schaatsploeg Anema verwacht geen problemen met KNSB over Stolz

UTRECHT (ANP) - Voorzitter Jos Vaessen van schaatsteam Albert Heijn-Zaanlander verwacht geen problemen met schaatsbond KNSB over de komst van wereldkampioen Jordan Stolz, die de komende drie seizoenen voor de ploeg rijdt. De schaatsbond had in april laten weten dat buitenlandse schaatsers in de toekomst niet meer kunnen uitkomen voor Nederlandse commerciële schaatsploegen. De manager van het schaatsteam van coach Jillert Anema denkt echter dat de ploegen er in goed overleg met de KNSB uit gaan komen.

4 uur geleden
Omschakeling van marathon naar baan valt Hassan mentaal zwaar

AMERSFOORT (ANP) - De omschakeling van de marathon naar de baan is atlete Sifan Hassan zwaar gevallen. "Het is vooral mentaal heel moeilijk. Het is heel anders dan trainen voor de marathon. Baanwedstrijden zijn in trainingen niet na te bootsen", zei de olympisch kampioene op de 5000 en 10.000 meter in aanloop naar de FBK Games. Ze loopt in Hengelo haar eerste baanwedstrijden nadat ze in april de marathon van Londen won. Op zaterdagavond staat er een 10.000 meter op het programma, op zondag een 1500 meter.

6 uur geleden
BMX'er Kimmann maakt rentree in wereldbekerwedstrijd in Turkije

UTRECHT (ANP) - BMX'er Niek Kimmann maakt dit weekend zijn rentree bij de wereldbekerwedstrijden in het Turkse Sakarya. De olympisch kampioen brak in februari bij de eerste wedstrijd van dit seizoen in het Amerikaanse Houston zijn sleutelbeen.

7 uur geleden