Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsers Team Reggeborgh voor NK nog tussen hoop en vrees

Schaatsers Team Reggeborgh voor NK nog tussen hoop en vrees

HEERENVEEN (ANP) - In de aanloop naar de NK afstanden, die vrijdag in Heerenveen beginnen, leven de schaatsers van Team Reggeborgh nog tussen hoop en vrees. Zij zijn in afwachting van de resultaten van de coronatesten die bij hun ploeggenoten Janno Botman en Michelle de Jong zijn afgenomen. Mochten deze uitslagen positief zijn, dan zal contactonderzoek moeten uitwijzen wie er wel of niet in Thialf aan de start mag verschijnen op basis van het coronaprotocol. Sprinter Ronald Mulder heeft verhoging, maar hij testte al wel negatief.

"Janno, Michelle en Ronald zijn niet helemaal fit", liet coach Gerard van Velde tijdens een digitale perspresentatie weten. "Iedereen zit momenteel in zijn eigen bubbel. We proberen daardoor het besmettingsgevaar zo ver mogelijk bij ons weg te houden. Het is nu een kwestie van afwachten. Laten we hopen dat de resultaten negatief zijn. Maar we houden overal rekening mee. Vandaar ook de wat sombere presentatie."

Begin deze maand testte tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, overgekomen van Team Jumbo-Visma, positief tijdens een trainingskamp in Inzell. De voltallige selectie en staf van Team Reggeborgh ging daarna in quarantaine.

'We hebben er veel zin in'

"Het is een apart seizoen", gaf Van Velde toe. "Het is gewoon improviseren dit jaar. Je probeert alle voorzorgsmaatregelen zo mogelijk in acht te nemen, maar je ontkomt er niet aan. Er gebeuren allerlei dingen die in een normaal seizoen niet gebeuren. Daar moet je mee om zien te gaan en het beste uit jezelf naar boven halen. We doen er alles aan, na alle heuvels die we al hebben genomen, om zo goed mogelijk aan de start te staan bij de NK afstanden. We hebben er in elk geval allemaal veel zin in."

Hoe het met de vorm gesteld is, durfde Van Velde niet te zeggen. "Door de positieve test van Kjeld Nuis en de daaruit voortvloeiende quarantaine van tien dagen is onze voorbereiding natuurlijk geschaad. Het is daarom een uitdaging om er toch iets van te maken. Maar het valt soms niet mee om iedereen gemotiveerd te houden. Sommige sporters zijn heel erg gewend aan structuur. En in dit seizoen heb je niet zoveel structuur. Het verandert per dag. Vandaag kan het goed gaan, maar morgen kan de wereld weer anders zijn. Dat is voor iedereen wennen, maar het is wat het is. Gelukkig is de sfeer in de ploeg zeker niet in mineur."

Meer uit Sport

Vuelta na 13 jaar weer in Nederland met ploegentijdrit in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Het had twee jaar geleden al moeten gebeuren, maar vrijdag keert de Ronde van Spanje dan toch na dertien jaar terug op Nederlandse bodem. In 2009 begon de Vuelta met een individuele tijdrit op het TT-circuit van Assen. Ditmaal gaat de rittenkoers van start met een ploegentijdrit in Utrecht, waarna nog twee etappes in Nederland volgen.

33 minuten geleden
Bol op jacht naar unieke dubbel bij EK atletiek

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol is van plan een unieke prestatie te leveren op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze wil als eerste atlete ooit goud halen op de combinatie 400 meter en 400 meter horden.

34 minuten geleden
Atlete Koster knap vierde op 5000 meter bij EK in München

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Maureen Koster heeft een knappe vierde plaats behaald op de 5000 meter bij de EK in München. De 30-jarige atlete rukte in het tweede deel van de finale in het Olympiastadion steeds verder op naar voren en finishte in 15.03,29. Een medaille was te hoog gegrepen.

6 uur geleden
Atlete Klaver sprint naar finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver heeft zich geplaatst voor de finale van de 200 meter bij de EK in München. In een uitverkocht Olympiastadion sprintte ze in haar heat van de halve finales naar de tweede plaats in 22,92. Alleen regerend Europees kampioene Dina Asher-Smith was sneller. De Britse won de race in 22,53.

7 uur geleden
Turner De Munck naar EK-finale op toestel voltige

MÜNCHEN (ANP) - Turner Loran de Munck heeft zich bij de Europese kampioenschappen in München geplaatst voor de toestelfinale op voltige. De Haarlemmer kwam op het onderdeel waarop Nederlanders de afgelopen jaren nooit uitblonken, tot een score van 14,266. Daarmee eindigde hij als tweede in de kwalificaties. De beste acht turners per toestel plaatsen zich voor de finales die zondag worden gehouden.

8 uur geleden
Vuelta-renners verwelkomd in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Utrecht heeft donderdagavond kennisgemaakt met de renners die vrijdag van start gaan in de Ronde van Spanje. Dat gebeurde op het Vredenburgplein waar de ploegen een voor een aan de toegestroomde wielerfans werden voorgesteld. De renners werden daarna nog een stuk over de Utrechtse singel gevaren. Zo'n 12.500 bezoekers waren daarbij aanwezig.

8 uur geleden
Triatlete Kingma kaartte misstanden aan, maar werd nooit geloofd

BREDA (ANP) - Triatlete Maya Kingma is blij met de excuses van de triatlonbond voor het leed dat haar en talrijke andere triatleten de afgelopen jaren is aangedaan in het nationaal topsportcentrum in Sittard. "Met die excuses begint de erkenning die je als slachtoffer zoekt en dat is het belangrijkste. Eindelijk geeft de bond toe dat het gewoon fout was hoe het eraan toeging. Het lag niet aan ons", zegt ze in reactie op de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar de misstanden binnen het topsportprogramma van de NTB.

9 uur geleden