Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsers Hekman en Groenewoud winnen op Weissensee

Schaatsers Hekman en Groenewoud winnen op Weissensee

TECHENDORF (ANP) - Marathonschaatser Gary Hekman heeft de eerste KPN Grand Prix op het natuurijs op de Weissensee op zijn naam geschreven. De schaatser van AB Vakwerk was na 82,5 kilometer op het Oostenrijkse ijs de snelste van een grote groep van zo'n dertig schaatsers en schreef voor de derde keer de Aart Koopmans Memorial op zijn naam. De 31-jarige schaatser uit Gramsbergen versloeg Mart Bruggink en zijn AB Vakwerk-ploeggenoot Evert Hoolwerf.

Marijke Groenewoud had eerder op de dag de zege bij de vrouwen gepakt. De 20-jarige Friezin van Team ZiuZ kon in de slotronde afwachten hoe Carien Kleibeuker van het samenwerkende Royal A-ware het peloton terugbracht naar de drie koplopers, Jade van der Molen, Pien Keulstra en Merel Bosma. Groenewoud troefde vervolgens in de sprint na 60,5 kilometer Manon Kamminga en Aggie Walsma af.

Meer uit Sport

Halve marathon Beijing ontneemt winnaars medaille om valsspelen

BEIJING (ANP) - De atleten die zondag bij de halve marathon van Beijing op het erepodium eindigden, moeten hun medailles inleveren. De organisatie besloot daartoe nadat ze hadden geconcludeerd dat twee lopers uit Kenia en een uit Ethiopië de Chinees He Jie opzettelijk lieten winnen. Het viertal is uit de uitslag geschrapt.

1 uur geleden
Verstappen vierde in natte kwalificatie voor sprintrace in China

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen start zaterdag in de eerste sprintrace van het seizoen in de Formule 1 vanaf de tweede startrij. Op het circuit in Shanghai kwam de regerend wereldkampioen van Red Bull in de kwalificatie in de regen tot de vierde tijd.

1 uur geleden
Darter Van Gerwen zet knop om na vroege uitschakeling in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Michael van Gerwen strandde bij de Premier League in Ahoy in Rotterdam al in de kwartfinales. De 34-jarige Brabander reageerde later via X op zijn vroege uitschakeling en bedankte het publiek. Hij richt zich nu op het volgende toernooi, de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen.

3 uur geleden
Verstappen derde bij enige vrije training Grote Prijs van China

SHANGHAI (ANP/RTR/DPA) - Max Verstappen is bij de enige vrije training van de Grote Prijs van China als derde geëindigd. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, die nog wacht op zijn eerste zege op het Shanghai International Circuit, zag de Canadees Lance Stroll in zijn Aston Martin de beste tijd noteren. Achter hem volgde de Australiër Oscar Piastri van McLaren.

4 uur geleden
Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

11 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

16 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

17 uur geleden