Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsers blijven op 500 meter ver van podium

Schaatsers blijven op 500 meter ver van podium

SALT LAKE CITY (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijd op de 500 meter in Salt Lake City niet in de buurt van het podium gekomen. Hein Otterspeer was de beste Nederlander op de zevende plaats. Met een persoonlijk record van 34,36 seconden zat hij echter nog ver van winnaar Yamato Matsui uit Japan, die won in 34,04.

Nederlands kampioen Kai Verbij kwam tot 34,47, net als ploeggenoot Dai Dai N'tab, die in duizendsten van een seconde net iets langzamer was. Ze eindigden als elfde en twaalfde en waren iets sneller dan Merijn Scheperkamp die zijn eigen toptijd verbeterde naar 34,48. De 21-jarige schaatser had twee weken geleden zijn persoonlijke record nog verbeterd naar 34,75, maar dook daar nu fors onder en werd dertiende.

De beste tijd van de dag schaatste de Chinees Tingyu Gao. Die kwam eerder in de B-divisie tot 33,96 seconden. Wereldrecordhouder Pavel Koelisjnikov, die dit seizoen nog zoekende is naar zijn topvorm, kwam tot 34,76, slechts de negentiende tijd in de A-divisie. Daarmee bleef hij meer dan een seconde boven zijn eigen wereldrecord van 33,61 dat hij op dezelfde baan reed.

Otterspeer was tevreden met zijn persoonlijk record. "Dat record stond ook al even. Ik kan nog met de beste meedoen en ik ben blij met mijn beste 500 meter van het seizoen", zei de 33-jarige schaatser bij de NOS. "Dit is een opsteker voor de tweede 500 meter en 1000 meter van zondag."

De schaatser van Reggeborgh gaf aan dat hij zijn beste 500 meter ook nog een beetje op safe had gereden. "Het ijs neemt en het ijs geeft. Een foutje en je ligt", zei Otterspeer. "Je moet hier je schaatsen volgen en niet meer willen dan dat." Daarom had hij niet alle risico genomen in de laatste bocht. "En dat kost tijd."

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

2 uur geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

6 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

17 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

17 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

19 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

19 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

20 uur geleden