Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatser Van der Poel sluit af in Thialf met zege op 5000 meter

Schaatser Van der Poel sluit af in Thialf met zege op 5000 meter

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Nils van der Poel heeft afscheid genomen van het schaatsen met een overwinning op de 5000 meter in Thialf. De Zweed die vorige week wereldkampioen allround werd en al had aangekondigd te gaan stoppen met schaatsen, versloeg Jorrit Bergsma en won in 6.08,81.

Bergsma verraste de olympisch kampioen en wereldrecordhouder door hard van start te gaan. In de eerste ronden was hij duidelijk sneller en kruiste hij twee keer voor de Zweed. Die versnelde echter in de tweede helft van de race en nam vervolgens fors afstand van de 36-jarige Fries, die het tempo niet kon vasthouden en finishte in 6.21,41. Daarmee werd hij zesde.

Van der Poel hield daarmee zijn ongeslagen reeks dit seizoen. Hij won alle wedstrijden in de wereldbeker over de lange afstanden 5000 en 10.000 meter en greep het klassement met overmacht. Bart Swings werd met 6.15,12 tweede in Heerenveen. De Italiaan Davide Ghiotto werd met 6.19,12 derde.

Marwin Talsma kwam tot 6.24,67. Dat was goed voor de zevende plaats. Marcel Bosker kwam tot 6.25,24 en werd achtste. Kars Jansman werd twaalfde in 6.30,83.

Patrick Roest ontbrak in Thialf. De winnaar van olympisch zilver op de 5000 meter is niet bij de wereldbekerfinale in Heerenveen nadat hij begin deze week positief testte op het coronavirus.

Meer uit Sport

Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

1 uur geleden
Vollering neemt leiding in Vuelta over van Vos na ritzege

JACA (ANP) - Demi Vollering heeft de vijfde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. Het was een rit van Huesca naar Jaca met een aankomst bovenop de Alto del Fuerte Rapitán, een klim van de tweede categorie. De kopvrouw van SD Worx-Protime nam meteen ook de leiderstrui over van haar landgenote Marianne Vos.

2 uur geleden
Tennisster Swiatek ten koste van Keys naar finale in Madrid

MADRID (ANP) - De Poolse Iga Swiatek heeft zich eenvoudig geplaatst voor de eindstrijd van het sterk bezette graveltoernooi van Madrid. De nummer 1 van de wereld had in de halve finale tegen de Amerikaanse Madison Keys voldoende aan twee sets: 6-1 6-3.

2 uur geleden
Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

3 uur geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

3 uur geleden
Wittmann eerste vrouwelijke coach bij mannen in Duits profvoetbal

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Sabrina Wittmann is de eerste vrouwelijke coach in het Duitse betaald voetbal bij de mannen. De 32-jarige Wittmann is aangesteld als hoofdcoach bij FC Ingolstadt, dat uitkomt in de derde Bundesliga.

4 uur geleden
Reims stuurt vlak voor einde competitie trainer Still weg

REIMS (ANP/RTR) - De Franse voetbalclub Reims heeft drie speelronden voor het einde van het seizoen afscheid genomen van trainer Will Still. Zijn contract met de club uit de Ligue 1 is met wederzijdse instemming per direct beëindigd, meldde de club.

4 uur geleden