Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatser Roest grijpt naast medaille op 1500 meter in Polen

Schaatser Roest grijpt naast medaille op 1500 meter in Polen

TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Patrick Roest heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki naast de bronzen medaille gegrepen op de 1500 meter. De 28-jarige Lekkerkerker moest met 1.47,07 genoegen nemen met de vierde plaats. De zege ging naar de Noor Peder Kongshaug die met 1.46,41 wereldkampioen Jordan Stolz voorbleef.

Roest zag zijn tegenstander Kazuya Yamada wegrijden bij de opening en in de eerste ronde, maar had hem na de tweede ronde alweer bijgehaald. Zijn marge met Kongshaug kon hij echter niet meer goedmaken. Hij was 0,66 seconden langzamer en moest toezien hoe de Chinees Zhongyan Ning met 1.46,99 ook nog sneller was.

'Moeizaam'

In de slotrit leek Stolz op weg naar zijn tweede zege op rij op de 1500 meter, ook al was hij ruim een uur eerder nog vierde geworden op de 500 meter. Op de finish was de Amerikaan echter 0,07 seconde langzamer.

Roest had een heel vlakke race met weinig verval in de drie ronden willen rijden net als een week eerder in Stavanger. "Ik merkte na de eerste ronde dat de snelheid niet zo makkelijk kwam als toen. Vorige week kon ik het vasthouden, nu bewoog ik in de laatste ronde moeizaam, zeker in de bochten, maar dat heb je wel nodig als je een vlakke rit wil rijden."

'Goede race'

Volgens Roest had er meer in gezeten. "Ik baal van de vierde plek. Het was ook lastig geweest om aan de tijd van Kongshaug te komen. Hij reed een heel goede race."

Wesly Dijs was eerder tot 1.47,19 gekomen. Daarmee was hij 0,001 seconde sneller dan de Belg Bart Swings en eindigde als vijfde.

Vijfde plek

Kjeld Nuis was de leider van het wereldbekerklassement. Hij ontbreekt in Polen vanwege ziekte. Louis Hollaar meldde zich ook af omdat hij niet fit is. Thomas Krol is er niet bij omdat zijn ploeg de wereldbeker in Polen overslaat om te trainen.

Door zijn afwezigheid zakte Nuis naar de vijfde plek in de wereldbekerstand met 152 punten. Ning gaat met 184 punten aan de leiding. Roest staat tweede met 169 punten.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden