Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatser Otterspeer wint in Polen opnieuw 1000 meter

Schaatser Otterspeer wint in Polen opnieuw 1000 meter

TOMASZOW MAZOWIECKI (ANP) - Hein Otterspeer heeft bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Poolse Tomaszow Mazowiecki de 1000 meter op zijn naam geschreven. De Zuid-Hollander van Reggeborgh bleef land-en ploeggenoot Kjeld Nuis voor. De Pool Damian Zurek werd derde.

Voor Otterspeer is het de tweede zege op de 1000 meter in de wereldbeker. Hij was eerder de beste bij de derde wereldbekerwedstrijd in Calgary. Met zijn tweede zege vergroot Otterspeer ook de leiding in het wereldbekerklassement.

Nuis kwam in de tweede rit tegen Ziwen Lian uit China tot 1.09,52. Andere schaatsers beten zich daarna stuk op de tijd van de schaatser, die afgelopen zondag nog de nationale titel op de 1000 meter greep. Otterspeer was zes ritten later de eerste die onder de tijd van Nuis kwam, ondanks een misser in de eerste volle ronde. Joep Wennemars bleef met 1.10,45 ver van de tijd van Otterspeer.

Werkijs

Wesly Dijs was eerder op de middag in de B-groep met 1.08,96 de snelste. Tijmen Snel werd vijfde in 1.10,77

Otterspeer sprak van enorm werkijs. "Ik heb nog nooit op de Weissensee gereden, maar zo zou je het wel kunnen noemen", zei de sprinter die na een misslag bijna was gevallen bij de NOS. "Gisteren reed ik heel goed, nu moest ik er meer voor werken." Hij dacht dat de tijd van ploeggenoot Nuis niet goed genoeg zou zijn. "Maar heel veel zag ik stranden, dus ik wist dat het ijs enorm zwaar moest zijn. We moesten roeien met de riemen die we hadden en op dit moment was dit het."

Voor Otterspeer die zaterdag met de vierde plaats maar nipt naast het podium greep op de 500 meter, zorgde het weekend in Polen voor zelfvertrouwen. "Ik voelde dat ik op de goede weg zat. Het was een van de betere 500 meters van het seizoen en ik ben meer een 1000 meterrijder. We zijn op de goede weg", zei de schaatser die volgende week op dezelfde baan het eindklassement op de 1000 meter wil binnenhalen. Daarvoor heeft hij met 235 punten er 35 meer dan de Canadees Laurent Dubreuil.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

7 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden