Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatscoach Anema kiest voor rust in de tent

Schaatscoach Anema kiest voor rust in de tent

HEERENVEEN (ANP) - Schaatscoach Jillert Anema van team easyJet en Royal A-ware was zondag bij de EK afstanden de grote winnaar bij de twee massastarts. Met de Belg Bart Swings (goud), Arjan Stroetinga (zilver) en Irene Schouten (goud) had de Friese trainer alle reden tot juichen. Na afloop van de driedaagse in Thialf liet hij zich echter lange tijd niet zien of horen. Pas toen de hal al geruime tijd leeg was, meldde hij zich nog even in de vrijwel verlaten mixed-zone, maar dan alleen om een verslaggever van Omrop Fryslân te woord te staan. Andere vragen wuifde hij in het voorbijgaan lachend weg.

Uiteraard werd Anema gevraagd wat hij vond van de opvallende reactie die de Nederlandse schaatsbond KNSB zaterdagavond gezamenlijk met de internationale schaatsunie ISU had verstuurd. Daarin keurden beide instanties enkele recente en pikante uitlatingen van Anema af. "Ongepast", luidde het oordeel van de KNSB en ISU.

Anema had zich voor Omrop Fryslân nogal laatdunkend uitgelaten, onder meer over officials en over het beleid van de ISU. "Het is eigenlijk een verschrikkelijk vak, en het wordt bepaald door mensen die ons ergens naartoe sturen omdat ze dan zelf op de één-na-hoogste verdieping van een groot flatgebouw kunnen zitten, in een hotel waar de bovenste verdieping een stripteaseclub is. Dat vinden ze hartstikke mooi", zei Anema onder meer.

Klotereizen

Over het beleid, en met name de wereldbekerplanning en het gebrek aan publiek bij die wedstrijden zei Anema: "Dan moeten we weer naar Verweggistan. Het zijn klotereizen. We zijn soms meer dan 24 uur onderweg om in één of andere rotstad te komen. En dan moeten we ook nog van het hotel naar de ijsbaan. De onnozelheid is grenzeloos. Die mensen ondermijnen onze sport."

Anema wilde er zondagavond na een succesvolle schaatsmiddag niet meer op terugkomen. "Ik heb de verklaring van de KNSB en de ISU zelf niet gezien. Voor mij is de zaak afgedaan. Ik wil de boel niet via de media nog eens oprakelen. Daardoor zou het onnodig kunnen escaleren. Daar is de schaatssport niet bij gebaat. Ik laat het hierbij."

Meer uit Sport

Svitolina is 'flauwekul' beu en vraagt om echte hulp aan Oekraïne

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft opgeroepen om minder te praten over de oorlog in Oekraïne, maar daadwerkelijk hulp te bieden aan de bevolking. "Het Oekraïense volk heeft hulp nodig, maar ik merk dat er op andere zaken gefocust wordt", zei de 28-jarige Oekraïense op Roland Garros, waar ze zich voor de tweede ronde heeft geplaatst. "Ik hoor vooral loze woorden, zie lege daden, die niemand vooruithelpen."

49 minuten geleden
Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

11 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

13 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

13 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

13 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

15 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

15 uur geleden