Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsbond: we handelden zorgvuldig met aanwijsplekken Spelen

Schaatsbond: we handelden zorgvuldig met aanwijsplekken Spelen

HEERENVEEN (ANP) - De selectiecommissie van schaatsbond KNSB vindt dat zij zorgvuldig te werk is gegaan in het aanwijzen van schaatsers voor de olympische schaatsploeg. Volgens technisch directeur Remy de Wit is er volgens de vooraf afgesproken procedure gehandeld, legde hij uit nadat Patrick Roest deze week zijn onvrede had geuit over de gang van zaken.

De selectiecommissie wees afgelopen zondag Marcel Bosker aan voor de derde startplaats op de 1500 meter, zodat hij ook kan worden ingezet op de ploegachtervolging. Dit kostte de nummer 3 van het het olympisch kwalificatietoernooi, Tijmen Snel, zijn plek. Roest had gehoopt dat hij als nummer 4 van het OKT in aanmerking zou komen voor de startplek op die afstand en dat Marcel Bosker zou worden aangewezen voor de massastart.

Het aanwijzen van Bosker voor de eerste plek op de massastart zou volgens technisch directeur De Wit echter een "trucje" zijn geweest om zo de vooraf bepaalde procedure te omzeilen. "We hebben met elkaar afgesproken dat we dat niet doen." Bondscoach Jan Coopmans had de technisch directeur vooraf aan het OKT twee namen voor de eerste plekken op de massastart doorgegeven en dat waren Jorrit Bergsma en Irene Schouten.

Teleurstelling

Niet alleen was Roest teleurgesteld dat hij die plek op de 1500 meter niet kreeg. Hij was ook boos dat hij er niet door de technisch directeur over was ingelicht voordat de gehele selectie bekend was gemaakt. Volgens de bond was Roest echter geen rijder waarbij een verandering plaatsvond en was hij daarom niet eerder gebeld.

"Als een rijder met de status van Patrick zo'n signaal geeft dat hij baalt van de communicatie, nemen wij dat serieus", zei De Wit. "Daarom heb ik hem daarna ook gebeld. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat wij hebben gehandeld volgens de regels die we vooraf met elkaar en met de coaches hebben afgesproken."

Meer uit Sport

Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

1 uur geleden
Dubbelspecialist Koolhof beëindigt na 2024 tennisloopbaan

DUIVEN (ANP) - Wesley Koolhof beëindigt na komend tennisseizoen zijn loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist schreef afgelopen jaar het mannendubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nog toe zestien ATP-titels.

2 uur geleden
Duurdere metrokaartjes in Parijs tijdens Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

3 uur geleden
Atleet Laros naar EK veldlopen in Brussel

ARNHEM (ANP) - Atleet Niels Laros neemt zondag 10 december deel aan het EK veldlopen in Brussel. Het 18-jarige talent baarde afgelopen jaar opzien met toptijden op de 1500 meter op de atletiekbaan. Tijdens de Europese titelstrijd op de cross komt Laros in actie in de leeftijdscategorie tot 20 jaar.

7 uur geleden
WTA gaat spelers die deelnemen aan demo in Rusland niet straffen

LONDEN (ANP) - De WTA gaat tennissters die komend weekend deelnemen aan een demonstratietoernooi in Rusland niet bestraffen. Er is ophef ontstaan over een evenement dat in Sint-Petersburg wordt gespeeld, terwijl Rusland in oorlog is met Oekraïne. Het evenement wordt gesponsord door het Russische aardgasbedrijf Gazprom.

7 uur geleden
Embiid bezorgt James ruimste nederlaag uit basketballoopbaan

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Joel Embiid van Philadelphia 76ers heeft LeBron James de ruimste nederlaag uit zijn NBA-loopbaan bezorgd. Embiid nam in Philadelphia 30 punten voor zijn rekening en hielp de Sixers daarmee aan een 138-94-overwinning op Los Angeles Lakers.

9 uur geleden
Polman weet het zeker: de handbalsters halen een medaille op WK

ARNHEM (ANP) - Estavana Polman is ervan overtuigd dat de Nederlandse handbalsters op het komende WK weer een medaille halen. "Dit wordt ons toernooi, geloof me maar. We geloven echt in elkaar, het vertrouwen spat eraf", zegt de 31-jarige vedette van Oranje, die opgaat voor haar zevende WK.

10 uur geleden