Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsbond dringt aan op omzetting programma EK afstanden

Schaatsbond dringt aan op omzetting programma EK afstanden

WOLVEGA (ANP) - Schaatsbond KNSB hoopt dat de internationale bond ISU alsnog besluit enige ruimte te scheppen in het programma van de EK afstanden, komend weekeinde in Heerenveen. Zo zitten er vrijdag slechts 40 minuten tussen de 1500 meter en de teamsprint van de mannen, waardoor Nederland mogelijk niet met de sterkst mogelijke ploeg het ijs op zal gaan.

"Doordat de ISU vasthoudt aan een veel te strakke planning, krijgen rijders amper de tijd om tussen twee onderdelen te herstellen, zeker als zij ook nog naar de medailleceremonie mogen", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB.

De Wit verwees naar Thomas Krol. "Thomas heeft zojuist aangegeven, dat hij om die reden mogelijk zal afzeggen voor de teamsprint. Hoewel ik dit betreur, heb ik hiervoor alle begrip. Daarom heb ik de ISU nogmaals dringend verzocht om het tijdschema aan te passen, of in ieder geval de ceremonie te verplaatsen, zodat schaatsers fatsoenlijk kunnen recupereren."

Competitievervalsing

Krol uitte zijn onvrede tegenover het AD. "40 minuten voor de teamsprint rijd ik mijn 1500 meter. Dat slaat nergens op. Als de ISU het zo plant, moeten ze de consequenties maar een keer voelen. Het neemt eerlijk gezegd mijn plezier voor dit toernooi weg. Want hoe ik er naar kijk: dit is gewoon competitievervalsing. Het speelt andere landen als Rusland in de kaart", aldus Krol.

Op zondag zit er ook maar korte tijd tussen de ploegachtervolging en de 1000 meter bij de vrouwen. De Wit: "Dit probleem is al enige tijd bekend en we hebben hierover ook al enkele malen bij de ISU aan de bel getrokken. Helaas zonder succes. Hierdoor bestaat de kans dat wij bij deze EK in eigen land niet onze sterkste teams kunnen opstellen, wat onze medaillekansen verkleint."

Meer uit Sport

Murray geeft geblesseerd op tijdens tennistoernooi van Queen's

LONDEN (ANP/RTR) - Tennisser Andy Murray heeft geblesseerd opgegeven tijdens zijn partij tegen de Australiër Jordan Thompson in de tweede ronde van het grastoernooi van Queen's. De 37-jarige Brit stond op dat moment met 4-1 achter in de eerste set.

14 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp in hoofdtoernooi Wimbledon

LONDEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon. De nummer 2 van Nederland vervangt de Tsjech Jiri Lehecka, die zich heeft afgemeld.

14 uur geleden
Schoonspringster Praasterink negende in EK-finale

BELGRADO (ANP) - Schoonspringster Else Praasterink is in de finale op de 10 metertoren bij de EK schoonspringen op de negende plaats geëindigd. De 21-jarige Nederlandse had zich in Belgrado als eerste geplaatst voor de eindstrijd.

15 uur geleden
Wielrenster Markus prolongeert titel bij NK tijdrijden

STEENBERGEN (ANP) - Riejanne Markus heeft haar Nederlandse titel bij het NK tijdrijden geprolongeerd. De 29-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike was de snelste op de tijdrit met start en finish in Steenbergen.

16 uur geleden
Volleybalsters op Spelen in poule met Italië en Turkije

BANGKOK (ANP) - De Nederlandse volleybalsters treffen op de Olympische Spelen in de groepsfase de teams van Italië, Turkije en de Dominicaanse Republiek. Dat is het resultaat van de loting van woensdag.

20 uur geleden
Osaka, Kerber, Raducanu en Wozniacki met wildcard naar Wimbledon

LONDEN (ANP) - Grandslamkampioenen Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Raducanu en Caroline Wozniacki mogen met een wildcard meedoen aan Wimbledon komende maand. Osaka, Kerber en Wozniacki waren door zwangerschapsverlof ver weggezakt op de wereldranglijst, maar worden nu alsnog direct tot het hoofdtoernooi toegelaten. Raducanu onderging vorig jaar meerdere pols- en enkeloperaties.

21 uur geleden
Mountainbikesters Pieterse en Terpstra voor Nederland naar Spelen

ARNHEM (ANP) - Puck Pieterse en Anne Terpstra vertegenwoordigen Nederland bij het mountainbiken op de Olympische Spelen van Parijs. Bondscoach Gerben de Knegt ziet voor beide rensters kansen in de wedstrijd die op zondag 28 juli wordt verreden. Pieterse is de Europese kampioene van de afgelopen twee jaar. Terpstra, die de voorkeur kreeg boven Anne Tauber, werd vijfde op de Spelen van Tokio.

23 uur geleden