Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaaktoernooi Tata Steel gaat door ondanks corona

Schaaktoernooi Tata Steel gaat door ondanks corona

IJMUIDEN (ANP) - Het schaaktoernooi Tata Steel Chess gaat in januari door. Dat heeft de directie van het staalconcern besloten na overleg met de schaakbond KNSB, NOC*NSF en de lokale en regionale overheid. Daaruit kwam naar voren dat een toernooi met veertien grootmeesters met inachtneming van de coronamaatregelen mogelijk is. Het wordt de 83e editie van het evenement dat bekendstaat als het Wimbledon van het schaken.

De organisatie meldt dat de Nederlandse grootmeester Anish Giri meedoet in Wijk aan Zee, andere namen volgen spoedig. Door de beperkingen rondom het coronavirus vervalt de aan het toernooi gekoppelde challenger en zijn er ook geen amateurwedstrijden. Ook het uitstapje naar een andere locatie ontbreekt.

Toernooidirecteur Jeroen van den Berg is uiteraard verheugd over het doorgaan. "Er zijn sinds dit voorjaar wereldwijd zoveel schaakevenementen afgelast of omgezet in online rapidtoernooien, dat spelers en schaakliefhebbers echt snakken naar grote toernooien die wél achter het bord worden gespeeld. Met het Tata Steel Chess Tournament 2021 worden ze in januari op hun wenken bediend."

Speciale opstelling

Omdat er slechts veertien schakers in actie komen, wordt gekozen voor een speciale opstelling die de grootmeesters letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van de aandacht plaatst, zo meldt de organisatie. Daarbij worden tal van voorzorgsmaatregelen getroffen om het evenement 'coronaveilig' te maken voor spelers, staf en eventuele bezoekers.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee, van 15 tot en met 31 januari.

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

5 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

8 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

8 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

8 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

9 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

10 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

14 uur geleden