Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

sc Heerenveen boos op actie fans bij stadion Cambuur

sc Heerenveen boos op actie fans bij stadion Cambuur

HEERENVEEN (ANP) - Voetbalclub sc Heerenveen heeft met afschuw gereageerd op een actie van een groepje fans van de club. Die zijn donderdag, zo blijkt uit beelden op sociale media, met bivakmutsen bij het stadion van concurrent Cambuur in Leeuwarden geweest, waar ze een spandoek met de tekst 'Cambuur dood' ontrolden. Daarnaast zouden ze, zo meldt Heerenveen, een hertenkop hebben achtergelaten. In het logo van de club uit Leeuwarden staat een rood hert. Zondag wordt in Heerenveen de Friese derby gespeeld.

"sc Heerenveen verafschuwt dit volkomen idiote gedrag en distantieert zich dan ook van deze absurde actie", meldt de Eredivisionist op de website. De club zegt er alles aan te zullen doen "de daders van deze actie" te achterhalen om gepaste maatregelen te kunnen nemen.

Bij de politie was er donderdagavond nog niets bekend over het incident.

Meer uit Voetbal

Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

24 minuten geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

1 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

2 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

3 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

4 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

5 uur geleden
Oranje stijgt naar zesde plek op FIFA-ranking

ZÜRICH (ANP) - Het Nederlands elftal is gestegen naar de zesde plek van de FIFA-wereldranglijst. Vorige maand stond Oranje zevende. Het team van bondscoach Ronald Koeman heeft Portugal, dat naar plek zeven zakte, gepasseerd en krijgt de top 5 in zicht.

5 uur geleden