Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SC Cambuur haalt Doodeman weg bij FC Volendam

SC Cambuur haalt Doodeman weg bij FC Volendam

LEEUWARDEN (ANP) - Nick Doodeman verruilt FC Volendam na dit seizoen voor SC Cambuur. De 24-jarige aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend bij de koploper van de eerste divisie.

"Nick is een echte teamspeler die past bij onze speelwijze", aldus technisch manager Foeke Booy. "Wij volgen hem al langer en met zijn diepgang, overzicht en passing kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn. Dat blijkt ook wel uit zijn rendement. Daarnaast is het een fijne persoonlijkheid en iemand die hard wil werken voor het team."

Doodeman, afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, speelt sinds 2017-2018 voor FC Volendam. Hij is dit seizoen al goed voor acht doelpunten en tien assists. Geen andere speler in de eerste divisie bereidde meer doelpunten voor.

SC Cambuur is hard op weg naar promotie naar de Eredivisie. De Friezen hebben 50 punten, 6 meer dan nummer 3 De Graafschap.

Meer uit Voetbal

NEC neemt na het seizoen afscheid van Sow

NIJMEGEN (ANP) - NEC neemt na dit seizoen afscheid van de 27-jarige aanvaller Sylla Sow. De club uit Nijmegen licht de eenzijdige optie in zijn contract om te verlengen niet.

17 minuten geleden
Club Brugge sluit seizoen waarschijnlijk zonder Thiago af

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens de laatste twee wedstrijden van de play-offs om de Belgische landstitel waarschijnlijk geen beroep meer doen op Igor Thiago. De 22-jarige spits heeft maandag in het duel met Union (2-2) een knieblessure opgelopen.

2 uur geleden
Los Angeles FC bevestigt komst Franse aanvaller Giroud

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Franse international Olivier Giroud vervolgt zijn voetballoopbaan aan de Amerikaanse westkust. Los Angeles FC heeft de komst van de 37-jarige aanvaller bevestigd. Maandag werd al bekend dat Giroud zijn aflopende contract bij AC Milan niet zou verlengen. Toen werd Los Angeles al als mogelijke werkgever genoemd.

3 uur geleden
Verdediger Martínez klaar voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Lisandro Martínez is klaar voor zijn rentree bij Manchester United. De Argentijnse verdediger speelt woensdag tegen Newcastle United vermoedelijk zijn eerste wedstrijd sinds maart. "Hij heeft een aantal oefensessies gehad en als alles in orde is op de laatste training, zal hij erbij zijn", aldus trainer Erik ten Hag over de oud-Ajacied.

5 uur geleden
Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

7 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

7 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

9 uur geleden