Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SBM Offshore handhaaft verwachtingen ondanks uitdagingen

SBM Offshore handhaaft verwachtingen ondanks uitdagingen

AMSTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore houdt ondanks de vele uitdagingen op de olie- en gasmarkt vast aan zijn eerder afgegeven verwachtingen. Topman Bruno Chabas meldt in een toelichting op de kwartaalcijfers dat het bedrijf zich zal blijven aanpassen aan de gevolgen van de coronapandemie, waarbij de wereldwijde druk op de toeleveringsketen toeneemt als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Qua omzet blijft SBM rekenen op een bedrag van 3,1 miljard dollar (bijna 3 miljard euro). Iets meer dan de helft daarvan komt voor rekening van de divisie Lease and Operate, het onderdeel dat drijvende productie- en opslagschepen (FPSO) leaset en exploiteert. Circa 1,5 miljard dollar komt van de divisie Turnkey, die FPSO's levert die direct gereed zijn voor gebruik. Het bedrijfsresultaat moet uitkomen rond de 900 miljoen dollar.

SBM zag de opbrengsten in het eerste kwartaal uitkomen op 970 miljoen dollar. Dat was 89 procent meer dan een jaar eerder. Vooral bij Turnkey steeg de omzet met 269 procent fors.

SBM leverde in februari met succes productie- en opslagschip FPSO Liza Unity af. Het bedrijf heeft momenteel vijf FPSO's in aanbouw. Verder heeft SBM met zijn divisie New Energies, dat zich richt op nieuwe energieprojecten, de krachten gebundeld met een partner om 's werelds grootste drijvende windturbine te ontwikkelen. Over het proefproject moet nog een definitieve investeringsbeslissing worden genomen.

Meer uit Financieel

BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

10 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

10 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

12 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

14 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

14 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

15 uur geleden
Twitter stapt uit vrijwillige EU-overeenkomst rond desinformatie

BRUSSEL (ANP/DPA) - Twitter houdt zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) meldt op Twitter dat het sociale medium van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.

17 uur geleden