Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Save the Children doet oproep aan Rutte na nachtelijke aanval

Save the Children doet oproep aan Rutte na nachtelijke aanval

RAFAH (ANP) - Save the Children meldt dat een medewerker gewond is geraakt door nachtelijke luchtaanvallen in Rafah, een stad in het zuiden van de Gazastrook. Ook liep een gebouw schade op, meldt de hulporganisatie. Die wil dat premier Mark Rutte tijdens zijn bezoek aan Israƫl oproept tot een staakt-het-vuren.

In Rafah bevinden zich momenteel veel vluchtelingen. Er vielen volgens de plaatselijke autoriteiten tientallen doden door nachtelijke luchtaanvallen. "Een gebouw van hulporganisatie Save the Children is beschadigd geraakt toen een moskee op 100 meter afstand gebombardeerd werd", meldt de hulporganisatie zelf. "In het gebouw bevinden zich internationale hulpverleners en tientallen lokale stafleden met hun kinderen."

De hulporganisatie heeft momenteel 128 medewerkers in Gaza. Daar zitten geen Nederlanders bij, zegt een woordvoerder van de organisatie. De gewonde medewerker is een "senior lid van de staf", waarvan de nationaliteit nog niet is bevestigd. Ook over de ernst van de verwondingen kan Save the Children nog niets zeggen.

Volgens de zegsman staat het beschadigde gebouw in een zone, "waar het veilig zou moeten zijn". Save the Children zegt te overwegen zich in het "uiterste geval" terug te trekken uit het gebied als er geen onmiddellijk bestand komt met veiligheidsgaranties voor hulpverleners.

Meer uit Politiek

Plasterk wordt geen premier namens de PVV in nieuw kabinet

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk is niet langer beschikbaar om minister-president te worden in het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. De voormalig PvdA-minister, die als verkenner en informateur meehielp dit kabinet tot stand te brengen, bevestigt op X een bericht met die strekking van De Telegraaf.

1 uur geleden
Kamerleden rouwen niet om dood van 'de slager van Teheran'

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden laten weten niet rouwig te zijn om de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, die is omgekomen door een helikoptercrash. Zij benadrukken de misdaden van het autoritaire en streng islamitische Iraanse regime. Meerdere Kamerleden wijzen daarbij op zijn bijnaam: "de slager van Teheran".

4 uur geleden
Politiek mag wensdenken, zegt Van der Plas na kritiek op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas wijst de kritiek van de hand dat in het hoofdlijnenakkoord plannen zitten waarvan de haalbaarheid onzeker is. Andere partijen hebben bijvoorbeeld twijfels bij het voornemen van de nieuwe coalitie om een uitzonderingspositie (opt-out) te bedingen in de Europese Unie op migratiebeleid. "Wat is er mis met wensdenken zolang je denkt dat die wens gaat lukken?", zegt de BBB-leider te gast bij Buitenhof.

1 dag geleden
Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

DEN HAAG (ANP) - VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen. "Als daar inderdaad stevige verwijten te maken zijn, dan wordt het wel een hele lastige. Ik zou zelf mijn conclusies trekken", zei Remkes bij WNL op Zondag.

1 dag geleden
Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

1 dag geleden
Scenario's moeten sluiting universiteiten om protesten voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft scenario's klaarliggen om te voorkomen dat universiteiten moeten sluiten als pro-Palestijnse protesten weer uit de hand lopen. De woordvoerder van de demissionair bewindsman bevestigt dat na berichtgeving van het AD en Het Parool. De universiteiten en de politie zijn ook betrokken.

1 dag geleden
Jetten waarschuwt voor 'bezuinigingsblunder' in het onderwijs

ROTTERDAM (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB begaan een blunder als ze inderdaad gaan bezuinigingen op onderwijs, waarschuwt D66-leider Rob Jetten tijdens een campagnebijeenkomst in poppodium Annabel in Rotterdam. "Doe het niet", zegt hij tegen de nieuwe coalitiepartijen over "de allergrootste onderwijsbezuiniging van deze eeuw".

2 dagen geleden