Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saudi Aramco: meer investeringen nodig in olieproductie

Saudi Aramco: meer investeringen nodig in olieproductie

RIYAD (ANP) - De topman van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco vindt dat er meer moet worden geïnvesteerd in de olieproductie omdat de productiecapaciteit in de wereld aan het dalen is. Dat zei Amin Nasser tegen persbureau Bloomberg. Nasser maakt zich zorgen dat er onvoldoende reservecapaciteit overblijft om aan een sterkere olievraag te kunnen voldoen.

Volgens Nasser kunnen de tekorten op de oliemarkt nog groter gaan worden, als bijvoorbeeld weer massaal wordt gevlogen door de versoepeling van de reisbeperkingen. De olieprijzen hebben de hoogste niveaus in jaren bereikt nu de vraag naar olie sterk aantrekt door het economisch herstel van de coronacrisis en een krap aanbod. Verschillende oliebedrijven snijden in de investeringen in fossiele energie, waardoor het aanbod daalt.

Saudi Aramco is 's werelds grootste olie-exporteur. Saudi-Arabië is lid van oliekartel OPEC. De OPEC is samen met bondgenoten als Rusland de olieproductie geleidelijk aan het opvoeren om zo aan de sterke vraag te kunnen voldoen. Verschillende grote oliegebruikers zoals India en Japan zouden willen dat de productie sterker wordt opgevoerd om zo de hoge prijzen tegen te gaan.

Saudi Aramco is bezig zijn eigen productie te verhogen naar 13 miljoen vaten per dag, van de huidige 12 miljoen vaten. Daarvoor investeert het bedrijf miljarden. Die uitbreiding moet in 2027 afgerond zijn.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

7 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

12 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

22 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

23 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden