Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saudi-Arabië veroordeelt beschieting ambassade Den Haag

Saudi-Arabië veroordeelt beschieting ambassade Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Saudi-Arabië veroordeelt de beschieting van zijn ambassade in Den Haag. Het koninkrijk spreekt van een "laffe aanval", zegt de ambassade volgens de nieuwskanalen Al Hadath en Akhbar. Er vielen geen gewonden. De ambassade roept Saudi’s in Nederland op extra waakzaam te zijn.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt het incident "zeer serieus", laat een woordvoerder weten. Het ministerie staat "in nauw contact" met de autoriteiten in Saudi-Arabië.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen liet eerder weten contact te hebben met de ambassade. "De politie doet onderzoek en ik hoop dat zij de dader van dit zinloze geweld kunnen aanhouden."

Donderdagochtend vroeg schoot iemand meerdere keren op het ambassadegebouw aan de Koninginnegracht in Den Haag. De politie zegt meerdere kogelhulzen te hebben gevonden en dat er kogelinslagen in de ruiten zitten. Wie achter de beschieting zit, is niet duidelijk.

Meer uit Binnenland

Grote brand in Ter Aar onder controle

TER AAR (ANP) - De brandweer heeft het vuur dat sinds vrijdagavond woedde in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) onder controle. De rook, waarvoor eerder een NL-Alert was verstuurd, is ook afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

4 minuten geleden
Treinverkeer A'dam rijdt weer, lag vanwege verhuizing ProRail plat

UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer rondom Amsterdam rijdt weer volgens dienstregeling. Dat heeft de NS vroeg in de ochtend gemeld, nadat het treinverkeer rond middernacht tijdelijk stil was gelegd vanwege de verhuizing van de Amsterdamse verkeersleidingspost van ProRail. Die was vanwege de grote storing vorig weekend uitgeweken naar Utrecht.

1 uur geleden
Schade door vuurwerk bij woning in Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Bij een woning in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk vuurwerk ontploft. De ontploffing heeft lichte schade veroorzaakt aan de brievenbus, meldt de politie. Het incident was aan de Maasdamsestraat in Schiedam-Zuid. De politie roept getuigen op zich te melden.

2 uur geleden
Tropische temperaturen verwacht in Nederland dit weekend

DEN HAAG (ANP) - In Nederland worden tropische temperaturen verwacht. Dit weekend kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

2 uur geleden
Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

5 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

8 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

9 uur geleden