Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sarah Palin test positief: rechtszaak tegen krant uitgesteld

Sarah Palin test positief: rechtszaak tegen krant uitgesteld

NEW YORK (ANP/RTR) - Een rechtszaak van voormalig Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant The New York Times is met tien dagen uitgesteld. De zaak zou maandag beginnen, maar Palin testte positief op het coronavirus, zei de rechter in New York.

Aanleiding voor Palin om naar de rechter te stappen was een opiniestuk in The New York Times in 2017. Palin werd in dat artikel in verband gebracht met een schietpartij in 2011, waarbij zes doden vielen en het Democratische congreslid Gabrielle Giffords ernstig gewond raakte.

In een pamflet van een politieke actiegroep die campagne voerde voor Palin werden Democratische congresleden met een schietschijf afgebeeld. Het artikel in The New York Times suggereerde dat het pamflet de dader van de schietpartij mogelijk heeft geïnspireerd tot zijn daden.

Afstand

The New York Times had na publicatie van het artikel al afstand genomen van de relatie tussen het pamflet en de schietpartij, maar Palin nam geen genoegen met deze uitleg en zette de zaak tegen de krant door.

Palin was in 2008 'running mate' van de Republikein John McCain, die de presidentsverkiezingen verloor van Barack Obama.

Het begin van de rechtszaak tegen The New York Times staat nu gepland voor 3 februari.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 4 maanden geleden
kon een zus zijn van trump--even gek

Meer uit Buitenland

Pools parlement komt Brussel tegemoet: einde tuchtkamer rechters

WARSCHAU (ANP/AFP) - Het Poolse parlement heeft een wet aangenomen die een einde moet maken aan een slepend conflict met de Europese Unie in Brussel. De afgevaardigden besloten een omstreden tuchtkamer voor rechters te ontmantelen.

30 minuten geleden
Goodfellas-acteur Ray Liotta (67) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Goodfellas-acteur Ray Liotta is op 67-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan stierf in zijn slaap, zo maakte entertainmentwebsite TMZ bekend.

2 uur geleden
Doden door nieuwe bombardementen op Oekraïense stad Charkov

CHARKOV (ANP/AFP) - Zeker zeven burgers zijn gedood door nieuwe Russische bombardementen op Charkov, de tweede stad van Oekraïne. Onlangs was in de metropool juist begonnen met een terugkeer naar het normale leven na het einde van een Russisch offensief.

2 uur geleden
Rusland ontslaat gardisten die weigerden in Oekraïne te vechten

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft leden van de nationale garde ontslagen die weigerden deel te nemen aan de oorlog in Oekraïne. Een Russische rechtbank heeft het ontslag bevestigd van 115 gardisten die hun ontslag aanvochten. De nationale garde is een binnenlandse veiligheidsdienst die losstaat van het Russische leger.

2 uur geleden
Boris Johnson brengt hulde aan koningin Elizabeth 'de Grote'

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse premier Boris Johnson heeft in het parlement hulde betoond aan koningin Elizabeth II ter gelegenheid van haar aanstaande 70e jubileum als vorstin. Zij viert dat jubileum begin juni. Johnson betitelde haar in zijn speech als Elizabeth de Grote.

3 uur geleden
Acteur Kevin Spacey aangeklaagd voor aanranding drie mannen

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier gevallen van aanranding bij drie mannen. In een van die gevallen gaat het om het "zonder toestemming aanzetten" tot penetratie. Maar justitie maakt niet duidelijk bij wie of door wie. Het gaat om incidenten tussen maart 2005 en april 2013, die zich deels zouden hebben afgespeeld in de wijk in Londen waar het Old Vic-theater is gevestigd. Daar was Spacey destijds artistiek directeur.

4 uur geleden
Popgroep BTS bij president Biden over anti-Aziatisch racisme

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse popgroep BTS brengt dinsdag een bezoek aan het Witte Huis, de ambtswoning van de Amerikaanse president, om iets te doen aan anti-Aziatisch racisme. President Biden en de K-pop-supersterren van BTS zullen "het belang van diversiteit en inclusie" bespreken, meldt het Witte Huis. Het is de bedoeling dat de BTS-leden als jeugdambassadeurs de boodschap van hoop en positiviteit over de wereld verspreiden.

4 uur geleden