Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Santo Domingo stuurt Nederlandse veroordeelde naar Nederland

Santo Domingo stuurt Nederlandse veroordeelde naar Nederland

SANTO DOMINGO (ANP) - Een van de drie Nederlandse drugscriminelen waar justitie de uitlevering om heeft gevraagd aan de Dominicaanse Republiek, heeft volgens plaatselijke media zijn verzet tegen uitlevering opgegeven. Terence Angelo Richard de V. moet in Nederland een celstraf uitzitten van 5,5 jaar wegens onder meer drugshandel en witwassen. Hij was voortvluchtig in de Dominicaanse Republiek toen hij er in april met twee andere Nederlanders werd gearresteerd.

Dominicaanse media melden dat De V. en zijn advocaat tijdens een rechtszitting donderdag hebben ingestemd met een snelle uitlevering aan Nederland. De V. zei dat hij vrijwillig naar Nederland wil gaan om zijn celstraf uit te zitten. Hij werd in september 2016 in Amsterdam aangehouden in het bezit van veel drugs, vuurwapens en geld. Hij werd tot de rechtszaak op vrije voeten gesteld en verdween.

Voor de twee andere Nederlanders loopt ook een uitleveringsprocedure. Het zijn Dennis G. die banden zou hebben met Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, en Urvin Laurence 'Nuto' W. van de CuraƧaose criminele bende No Limit Soldiers. De zaak wordt op de voet gevolgd door de plaatselijke media, mede omdat G. al jaren in de Caribische republiek woont en er al eens is veroordeeld wegens drugscriminaliteit. De zaak kwam ook in de media door de arrestatie van drie agenten van de antinarcoticabrigade omdat ze tijdens een huiszoeking bij de Nederlanders zaken gestolen zouden hebben.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

1 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

4 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

20 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

23 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden