Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Santo Domingo stuurt Nederlandse veroordeelde naar Nederland

Santo Domingo stuurt Nederlandse veroordeelde naar Nederland

SANTO DOMINGO (ANP) - Een van de drie Nederlandse drugscriminelen waar justitie de uitlevering om heeft gevraagd aan de Dominicaanse Republiek, heeft volgens plaatselijke media zijn verzet tegen uitlevering opgegeven. Terence Angelo Richard de V. moet in Nederland een celstraf uitzitten van 5,5 jaar wegens onder meer drugshandel en witwassen. Hij was voortvluchtig in de Dominicaanse Republiek toen hij er in april met twee andere Nederlanders werd gearresteerd.

Dominicaanse media melden dat De V. en zijn advocaat tijdens een rechtszitting donderdag hebben ingestemd met een snelle uitlevering aan Nederland. De V. zei dat hij vrijwillig naar Nederland wil gaan om zijn celstraf uit te zitten. Hij werd in september 2016 in Amsterdam aangehouden in het bezit van veel drugs, vuurwapens en geld. Hij werd tot de rechtszaak op vrije voeten gesteld en verdween.

Voor de twee andere Nederlanders loopt ook een uitleveringsprocedure. Het zijn Dennis G. die banden zou hebben met Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo, en Urvin Laurence 'Nuto' W. van de Curaçaose criminele bende No Limit Soldiers. De zaak wordt op de voet gevolgd door de plaatselijke media, mede omdat G. al jaren in de Caribische republiek woont en er al eens is veroordeeld wegens drugscriminaliteit. De zaak kwam ook in de media door de arrestatie van drie agenten van de antinarcoticabrigade omdat ze tijdens een huiszoeking bij de Nederlanders zaken gestolen zouden hebben.

Meer uit Binnenland

Honderden betogers bij nieuwe demonstratie UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben zich dinsdag rond 16.30 uur honderden mensen verzameld om solidariteit te uiten met pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

25 minuten geleden
Sywert van Lienden wint kort geding over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - Sywert van Lienden heeft het kort geding gewonnen tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag dat hij nodig heeft om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire. Het gaat om een bedrag van 100.000 euro waar volgens de rechter onterecht beslag op is gelegd en dat bedoeld is voor rechtsbijstand.

40 minuten geleden
Pro-Palestijns protest op campus TU Delft

DELFT (ANP) - Enkele tientallen mensen demonstreren dinsdag op het terrein van de TU Delft tegen het Israëlische optreden in de Gazastrook. Volgens de universiteit gaat om 35 tot 40 mensen en hebben ze toegezegd dat ze aan het einde van de middag vertrekken. Tot die tijd mogen ze er blijven.

55 minuten geleden
Prinses Amalia stopt per 2025 met terugstorten onkostenvergoeding

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia wil per 1 januari weer een onkostenvergoeding ontvangen. Vanwege "voorzienbare kosten die samenhangen met een zelfstandige en onafhankelijke invulling van uw functie, waaronder een secretariaat en reserveringen voor een woon- en werkverblijf" heeft Amalia aangegeven per 1 januari te willen stoppen met het terugstorten van deze vergoeding, schrijft demissionair premier Mark Rutte aan de prinses. De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een afschrift van die brief gekregen.

1 uur geleden
Tientallen docenten UvA demonstreren om studenten te steunen

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) demonstreren dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

1 uur geleden
Zeeland staat vergassen ganzen uit natuurgebieden toe

MIDDELBURG (ANP) - Ganzen in de Zeeuwse Natura 2000-gebieden lopen vanaf eind deze week het risico te worden gevangen en vergast. Het college van Gedeputeerde Staten heeft hier toestemming voor gegeven.

1 uur geleden
Financiële meevaller voor Flevoland door afschaffen korting

LELYSTAD (ANP) - De provincie Flevoland heeft een meevaller van 2 miljoen euro per jaar, doordat de zogeheten opschalingskorting is afgeschaft door het demissionaire kabinet. Ook is er meer geld binnengekomen dan verwacht uit de motorrijtuigenbelasting.

2 uur geleden