Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sanquin roept donoren op om toch echt te komen na oproep

Sanquin roept donoren op om toch echt te komen na oproep

DEN HAAG (ANP) - Bloedbank Sanquin roept de donoren die een oproep hebben gekregen om bloed of plasma te geven op om daaraan ook echt gehoor te geven. De donaties zakken momenteel wat in door vakantie en coronaklachten. Dat zegt een woordvoerster van Sanquin na een bericht in het AD. De bloedvoorraad is aan het slinken, mede doordat de ziekenhuizen bezig zijn operaties in te halen die eerder door corona niet konden worden uitgevoerd.

Ook moeten mensen die niet kunnen komen dat aan de bloedbank laten weten, zodat die een andere donor kan oproepen. "Het aantal bestellingen is nu continu vrij hoog en de opkomst laag. Vorige week gaven we bijvoorbeeld op één dag 850 keer bloed uit, terwijl er die dag 700 keer werd gegeven." Zo kan de voorraad dus niet op het benodigde peil worden gehouden.

De oproep is geen wervingsactie voor nieuwe donoren, benadrukt de zegsvrouw, al zijn die natuurlijk altijd welkom. Sanquin heeft zeker 15.000 donaties per week nodig.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

2 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

2 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

2 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

5 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

5 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

6 uur geleden