Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sanofi mikt op eerste helft 2021 voor goedkeuring coronavaccin

Sanofi mikt op eerste helft 2021 voor goedkeuring coronavaccin

PARIJS (ANP/RTR) - Farmaceut Sanofi verwacht dat een van zijn mogelijke vaccins tegen Covid-19 op zijn vroegst in de eerste helft van volgend jaar is goedgekeurd. Dat is eerder dan het Franse bedrijf aanvankelijk had verwacht. Het gaat om een vaccin dat Sanofi in samenwerking met het Britse GlacoSmithKline (GSK) ontwikkelt.

Sanofi onderzoekt meerdere kandidaten voor een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Voor het middel dat samen met GSK wordt ontwikkeld, verwacht de farmaceut in september met proeven bij patiënten te beginnen. Sanofi heeft naar eigen zeggen de capaciteit om per jaar 1 miljard doses van het vaccin te produceren. Eerder gaf Sanofi aan dat goedkeuring voor dit middel pas in de tweede helft van 2021 waarschijnlijk is.

Op dit moment bestaat er nog geen vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Sinds het begin van de virusuitbraak onderzoeken meerdere medicijnmakers mogelijke vaccins tegen het longvirus. Onder hen zijn onder andere het Amerikaanse Moderna, AstraZeneca dat samenwerkt met de Universiteit van Oxford en een verbond van BioNTech met Pfizer. Deze onderzoekers begonnen in maart al met onderzoek bij patiënten. Volgens Sanofi-topman Paul Hudson betekent dit niet automatisch dat zij ook als eerste een werkend en goedgekeurd vaccin kunnen presenteren.

Meer uit Financieel

OVV: industrie moet ambitieuzer zijn in bescherming omwonenden

DEN HAAG (ANP) - Industrieën moeten "ambitieuzer zijn" in de bescherming van de gezondheid van omwonenden. Die aanbeveling doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Volgens de raad weten bedrijven goed welke uitstoot ze veroorzaken, maar hebben ze niet altijd oog voor het effect daarvan op omwonenden.

6 minuten geleden
Nederlands healthtechbedrijf verkocht voor 'ruim half miljard'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Het healthtechbedrijf Enovation wordt verkocht aan de Franse elektronicafabrikant Legrand, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn website. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar persbureau Bloomberg meldt op basis van gesprekken met ingewijden dat de overnamesom "meer dan 500 miljoen euro" bedraagt.

19 minuten geleden
X moet van Australische rechter video's steekpartij verwijderen

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Socialmediaplatform X moet volgens een voorlopig bevel van een Australische rechtbank alle beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van vorige week verwijderen. X-eigenaar Elon Musk heeft de regering vervolgens op zijn platform van censuur beschuldigd.

43 minuten geleden
Reuters: geavanceerde AI-chips in handen China, ondanks sancties

BEIJING/SINGAPORE (ANP/RTR) - Chinese universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben geavanceerde AI-chips van Nvidia in handen, ondanks sancties van de Verenigde Staten die dat moeten voorkomen. Dat stelt persbureau Reuters na het inzien van honderden Chinese aanbestedingsdocumenten.

45 minuten geleden
Randstad onderuit, AkzoNobel daalt in hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Randstad ging dinsdag bijna 6 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De uitzender zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa. De topman verwacht dat de macro-economische onzekerheden aanhouden, maar stelt dat Randstad klaar is voor groei, wanneer de markt weer aantrekt. Een concrete verwachting voor dit jaar werd niet gegeven.

1 uur geleden
Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

NORTH CHARLESTON (ANP/DPA) - Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.

1 uur geleden
Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

1 uur geleden