Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

AMSTERDAM (ANP) - Het gesprek dat staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) woensdagavond heeft gehad met onder anderen cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge is eerstgenoemde goed bevallen. "Het was een fijne kennismaking", vertelt Wallis de Vries na afloop aan het ANP.

Uslu trof de initiatiefnemers van de actie Kapsalon Theater, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt een voorstelling gaven, in theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Ze zouden onder meer terugblikken op de actie. Wallis de Vries wilde bij de staatssecretaris aankaarten dat de sluitingstijd van 22.00 uur en de 1,5 meter in de cultuursector moeten worden afgeschaft.

Uslu liet echter al gelijk weten dat die maatregelen niet eerder dan de nu geldende zes weken kunnen worden afgeschaft. "Heel teleurstellend", reageert de cabaretière. De compensatie die theaters krijgen voor de stoelen die tijdens voorstellingen nu niet gevuld zijn vindt ze een slechte oplossing. "Je wordt betaald voor lucht."

Niets concreets

Hoewel tijdens het gesprek geen concrete afspraken zijn gemaakt, kijkt Wallis de Vries terug op een positief gesprek. "Maar er is niets concreets afgesproken. We hebben geen spijkers met koppen geslagen."

Wel heeft ze het gevoel dat de staatssecretaris het advies om haar en andere mensen werkzaam in de sector te raadplegen ter harte zal nemen. "Ik denk wel dat ze gebruik zal maken van ons expertise. Het klinkt misschien gek, maar ik sta toch al 25 jaar op de planken. Ik weet waar ik over praat."

Uslu, die woensdag ook het Teylers Museum in Haarlem en een bioscoop in Amsterdam bezocht, schrijft op Twitter dat het "heel dubbel" voelt wat ze heeft besproken met de sector. "Er mag meer, maar het wordt niet voor iedereen direct beter." Ze schrijft "hard" te werken aan perspectief voor instellingen. "Veel mensen hebben gauw perspectief nodig", schrijft ze.

Meer uit Binnenland

Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

1 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

5 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

6 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

8 uur geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

8 uur geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

9 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

10 uur geleden