Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

AMSTERDAM (ANP) - Het gesprek dat staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) woensdagavond heeft gehad met onder anderen cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge is eerstgenoemde goed bevallen. "Het was een fijne kennismaking", vertelt Wallis de Vries na afloop aan het ANP.

Uslu trof de initiatiefnemers van de actie Kapsalon Theater, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt een voorstelling gaven, in theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Ze zouden onder meer terugblikken op de actie. Wallis de Vries wilde bij de staatssecretaris aankaarten dat de sluitingstijd van 22.00 uur en de 1,5 meter in de cultuursector moeten worden afgeschaft.

Uslu liet echter al gelijk weten dat die maatregelen niet eerder dan de nu geldende zes weken kunnen worden afgeschaft. "Heel teleurstellend", reageert de cabaretière. De compensatie die theaters krijgen voor de stoelen die tijdens voorstellingen nu niet gevuld zijn vindt ze een slechte oplossing. "Je wordt betaald voor lucht."

Niets concreets

Hoewel tijdens het gesprek geen concrete afspraken zijn gemaakt, kijkt Wallis de Vries terug op een positief gesprek. "Maar er is niets concreets afgesproken. We hebben geen spijkers met koppen geslagen."

Wel heeft ze het gevoel dat de staatssecretaris het advies om haar en andere mensen werkzaam in de sector te raadplegen ter harte zal nemen. "Ik denk wel dat ze gebruik zal maken van ons expertise. Het klinkt misschien gek, maar ik sta toch al 25 jaar op de planken. Ik weet waar ik over praat."

Uslu, die woensdag ook het Teylers Museum in Haarlem en een bioscoop in Amsterdam bezocht, schrijft op Twitter dat het "heel dubbel" voelt wat ze heeft besproken met de sector. "Er mag meer, maar het wordt niet voor iedereen direct beter." Ze schrijft "hard" te werken aan perspectief voor instellingen. "Veel mensen hebben gauw perspectief nodig", schrijft ze.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Niet eerder uitgezonden interview Frequin donderdagnacht op tv

HILVERSUM (ANP) - Een niet eerder uitgezonden interview met Willibrord Frequin is in de nacht van donderdag- op vrijdag om 00.10 uur te zien op NPO 1. Hij gaat er, volgens de NTR, in op de beruchte 'hoofdenaffaire’. In 1989 werd Frequin bij het KRO-programma Brandpunt ontslagen. Hij zou een aflevering over handel in lichaamsdelen in scène hebben gezet.

36 minuten geleden
Bekende Nederlanders rouwen om 'mooi mens' Willibrord Frequin

LAREN (ANP) - Op sociale media betuigen bekende Nederlanders donderdag hun medeleven aan de familie van de overleden journalist Willibrord Frequin. Ook roemen zij hem en zijn werk. Donderdag werd bekend dat de 80-jarige journalist en televisiemaker is overleden. Hij leed aan vasculair parkinsonisme en hartfalen.

36 minuten geleden
Uitbreiding koninklijke grafkelder Delft valt weer duurder uit

DELFT (ANP) - Opnieuw moet er meer geld naar de uitbreiding en herinrichting van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft. Door een "bouwtechnische tegenvaller" moet er 350.000 euro extra worden uitgetrokken, schrijft staatssecretaris Gunay Uslu aan de Tweede Kamer. Van dat bedrag komt 250.000 euro van het ministerie van Algemene Zaken en 100.000 euro van het Koninklijk Huis.

1 uur geleden
Journalist Willibrord Frequin (80) overleden

LAREN (ANP) - Journalist Willibrord Frequin is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt. Hij is "vredig" in zijn slaap overleden en had zich "verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven".

2 uur geleden
Kasteel Den Bosch vangt per direct vluchtelingen uit Ter Apel op

DEN BOSCH (ANP) - In Kasteel Meerwijk in Den Bosch worden de komende drie maanden 75 vluchtelingen vanuit Ter Apel opvangen, heeft de gemeente bekendgemaakt. De vluchtelingen komen deze Hemelvaartsdag al.

4 uur geleden
Veel drukte op wegen naar fashion outlets

DEN HAAG (ANP) - Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de zogeheten fashion outlets. Daar zitten tientallen winkels bij elkaar en worden topmerken met korting verkocht.

4 uur geleden
Yeşilgöz: bezig met schade Limburg, maar niet alles wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

8 uur geleden