Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samsung verbetert inklapbare smartphones

Samsung verbetert inklapbare smartphones

SUWON (ANP) - Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft nieuwe versies van zijn inklapbare smartphones de Galaxy Z Fold en de Galaxy Z Flip geïntroduceerd. Bij zowel de Fold, die na openklappen een scherm als een tablet heeft, als de Flip, die inklapt zoals ouderwetse mobiele telefoons deden, is de duurzaamheid van het scherm verbeterd.

Gebruikers van de Fold3 klaagden over het losraken van de beschermlaag van het scherm. Dat zou bij de Fold4 verbeterd moeten zijn, geeft Samsung aan. Het toestel heeft daarnaast ook betere camera's gekregen.

De Flip3 had last van een zichtbare vouwlijn op het scherm, wat bij de Flip4 niet lijkt te zijn aangepast, al is het scherm wel beter bestand tegen vuil en stof. Ook is de camera verbeterd en heeft het toestel een grotere batterij.

Verder introduceerde Samsung een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes, de Galaxy Buds Pro. Die zijn kleiner en moeten beter in de oren blijven zitten, terwijl ze toch een beter geluid geven. Ook Samsungs slimme horloge Galaxy Watch heeft een update gekregen met meer batterijcapaciteit. Er is daarnaast een duurdere versie, bestemd voor sportievelingen, de Galaxy Watch Pro. Die kan nu ook de lichaamstemperatuur meten.

Meer uit Financieel

NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

38 minuten geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

2 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

5 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

20 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

23 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

23 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

1 dag geleden