Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samsung verbetert inklapbare smartphones

Samsung verbetert inklapbare smartphones

SUWON (ANP) - Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft nieuwe versies van zijn inklapbare smartphones de Galaxy Z Fold en de Galaxy Z Flip geïntroduceerd. Bij zowel de Fold, die na openklappen een scherm als een tablet heeft, als de Flip, die inklapt zoals ouderwetse mobiele telefoons deden, is de duurzaamheid van het scherm verbeterd.

Gebruikers van de Fold3 klaagden over het losraken van de beschermlaag van het scherm. Dat zou bij de Fold4 verbeterd moeten zijn, geeft Samsung aan. Het toestel heeft daarnaast ook betere camera's gekregen.

De Flip3 had last van een zichtbare vouwlijn op het scherm, wat bij de Flip4 niet lijkt te zijn aangepast, al is het scherm wel beter bestand tegen vuil en stof. Ook is de camera verbeterd en heeft het toestel een grotere batterij.

Verder introduceerde Samsung een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes, de Galaxy Buds Pro. Die zijn kleiner en moeten beter in de oren blijven zitten, terwijl ze toch een beter geluid geven. Ook Samsungs slimme horloge Galaxy Watch heeft een update gekregen met meer batterijcapaciteit. Er is daarnaast een duurdere versie, bestemd voor sportievelingen, de Galaxy Watch Pro. Die kan nu ook de lichaamstemperatuur meten.

Meer uit Financieel

Zonder afspraak huizen bezoeken kan weer op Open Huizen Dag

UTRECHT (ANP) - Tijdens de Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM zijn zaterdag bijna 11.000 te koop staande woningen te bezoeken. Voor het eerst sinds oktober 2019 kunnen huizenzoekers weer vrijblijvend en zonder afspraak bij de huizen langs. Door de coronapandemie was dat de laatste jaren niet mogelijk.

31 minuten geleden
Ratingbureau S&P negatiever over Turkse financiën

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is negatiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Onder president Recep Tayyip Erdogan is de centrale bank vooral bezig de rentes laag te houden om de economie te laten groeien, terwijl de inflatie torenhoog is. Dit heeft voor een vrije val van de Turkse lira gezorgd.

5 uur geleden
Wall Street beleeft slechtste maand sinds maart 2020

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met forse verliezen gesloten door de vrees voor een recessie. De brede graadmeter S&P 500 eindigde ruim 9 procent lager dan aan het begin van september. Dat is het grootste verlies in één maand sinds maart 2020, toen de coronapandemie het openbare leven en de economie wereldwijd op zijn kop zette.

6 uur geleden
Truss weigert oordeel over begroting eerder te publiceren

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse premier Liz Truss en minister van Financiën Kwasi Kwarteng weigeren onafhankelijke prognoses over hun begrotingsplannen eerder te delen dan 23 november. De bewindslieden veroorzaakten met hun vorige week bekendgemaakte plannen tumult op de financiële markten. Dat kwam deels doordat bij de zogeheten minibegroting een onafhankelijk oordeel van de rekenkamer Office for Budget Responsibility (OBR) ontbrak.

8 uur geleden
Baas centrale bank Italië huiverig voor te forse renteverhogingen

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De baas van de Italiaanse centrale bank Ignazio Visco waarschuwt dat nieuwe agressieve renteverhogingen de kans op een recessie vergroten. Hij is daarmee een van de schaarse kopstukken van de Europese Centrale Bank (ECB) die niet openlijk toezegt de hoge inflatie met stevige rentestappen te willen indammen.

9 uur geleden
DNB gunt Rabobank uitstel voor doorlichten klantendossiers

UTRECHT (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) verleent de Rabobank uitstel tot eind 2024 om het klantenbestand in orde te krijgen. Daar vroeg Rabobank eerder om. De afdeling van de bank die onderzoek doet naar onder meer witwassen kampt namelijk met een tekort aan personeel en een hoge werkdruk vanwege sancties tegen Rusland.

10 uur geleden
Beurs Amsterdam veert daags na forse verliesbeurt op

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs van Amsterdam is vrijdag met een aanzienlijke winst de handel uitgegaan. De AEX herstelde net als graadmeters elders in Europa iets van de forse verliezen op donderdag. Die verkoopgolf was ingegeven door de angst voor een recessie als gevolg van de forse renteverhogingen. In Frankfurt hadden sportkledingmerken Puma en Adidas het zwaar na tegenvallende resultaten van hun Amerikaanse concurrent Nike.

10 uur geleden