Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Salesforce schittert op Wall Street na verhogen verwachtingen

Salesforce schittert op Wall Street na verhogen verwachtingen

NEW YORK (ANP) - Softwarebedrijf Salesforce was woensdag een grote stijger op een verder lichtgroen Wall Street. De onderneming, die bedrijfssoftware maakt, kwam met solide kwartaalresultaten en verhoogde zijn winstverwachting voor heel dit jaar. Salesforce zei ook weinig te merken van de economische onzekerheid. Beleggers zetten het aandeel bijna 13 procent hoger.

Daarnaast reageerden de markten op opmerkingen van de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen. Die erkende dat ze het vorig jaar bij het verkeerde eind had toen ze voorspelde dat de oplopende inflatie niet voor problemen zou gaan zorgen. "Er zijn onverwachte en grote economische schokken geweest die de energie- en voedselprijzen hebben opgedreven en knelpunten op het vlak van toelevering hebben veroorzaakt die onze economie zwaar hebben getroffen en die ik destijds niet volledig begreep", verklaarde ze in een interview met CNN.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,6 procent omhoog, tot 33.185 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4160 punten, en techbeurs Nasdaq dikte 1,2 procent aan en steeg tot 12.224 punten,

Sportuitzendingen

Naast Salesforce, stond ook Warner Bros. Discovery op Wall Street in de belangstelling. De Britse marktwaakhond gaat de samenvoeging van de sportuitzendingen van het Britse telecombedrijf BT met de streamingdiensten van Warner Bros. Discovery nader onderzoeken. Het mediabedrijf, dat eigenaar is van onder meer HBO, Discovery Channel en Eurosport, werd licht hoger gezet.

Ook cijfers over de bedrijvigheid in de Europese en Chinese industrie worden nog verwerkt. In Europa vertraagde de groei, in China verminderde de krimp. Marktonderzoeker ISM komt tijdens de handelsdag nog met cijfers over de Amerikaanse industrie. Beleggers kijken ook uit naar het Beige Book van de Federal Reserve. Die macro-economische gegevens kunnen inzicht bieden in de volgende rentestappen van de Amerikaanse centrale bank.

De euro was 1,0725 dollar waard, tegen 1,0733 dollar een dag eerder. De olieprijzen stegen opnieuw, als gevolg van de Europese boycot van Russische olie. Een vat Amerikaanse olie (WTI) werd ruim 2 procent duurder op 117,44 dollar. Brent-olie steeg eveneens dik 2 procent in prijs, tot 118,22 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

10 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden