Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Salesforce schittert op Wall Street na verhogen verwachtingen

Salesforce schittert op Wall Street na verhogen verwachtingen

NEW YORK (ANP) - Softwarebedrijf Salesforce was woensdag een grote stijger op een verder lichtgroen Wall Street. De onderneming, die bedrijfssoftware maakt, kwam met solide kwartaalresultaten en verhoogde zijn winstverwachting voor heel dit jaar. Salesforce zei ook weinig te merken van de economische onzekerheid. Beleggers zetten het aandeel bijna 13 procent hoger.

Daarnaast reageerden de markten op opmerkingen van de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen. Die erkende dat ze het vorig jaar bij het verkeerde eind had toen ze voorspelde dat de oplopende inflatie niet voor problemen zou gaan zorgen. "Er zijn onverwachte en grote economische schokken geweest die de energie- en voedselprijzen hebben opgedreven en knelpunten op het vlak van toelevering hebben veroorzaakt die onze economie zwaar hebben getroffen en die ik destijds niet volledig begreep", verklaarde ze in een interview met CNN.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,6 procent omhoog, tot 33.185 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 4160 punten, en techbeurs Nasdaq dikte 1,2 procent aan en steeg tot 12.224 punten,

Sportuitzendingen

Naast Salesforce, stond ook Warner Bros. Discovery op Wall Street in de belangstelling. De Britse marktwaakhond gaat de samenvoeging van de sportuitzendingen van het Britse telecombedrijf BT met de streamingdiensten van Warner Bros. Discovery nader onderzoeken. Het mediabedrijf, dat eigenaar is van onder meer HBO, Discovery Channel en Eurosport, werd licht hoger gezet.

Ook cijfers over de bedrijvigheid in de Europese en Chinese industrie worden nog verwerkt. In Europa vertraagde de groei, in China verminderde de krimp. Marktonderzoeker ISM komt tijdens de handelsdag nog met cijfers over de Amerikaanse industrie. Beleggers kijken ook uit naar het Beige Book van de Federal Reserve. Die macro-economische gegevens kunnen inzicht bieden in de volgende rentestappen van de Amerikaanse centrale bank.

De euro was 1,0725 dollar waard, tegen 1,0733 dollar een dag eerder. De olieprijzen stegen opnieuw, als gevolg van de Europese boycot van Russische olie. Een vat Amerikaanse olie (WTI) werd ruim 2 procent duurder op 117,44 dollar. Brent-olie steeg eveneens dik 2 procent in prijs, tot 118,22 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

18 minuten geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

42 minuten geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

2 uur geleden
Hugo Boss onderuit op Duitse beurs na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - Hugo Boss behoorde dinsdag tot de grote verliezers op de Europese beurzen. Het Duitse modeconcern verlaagde voor de tweede keer zijn omzetverwachting voor het hele jaar na tegenvallende verkopen. Vooral in China en het Verenigd Koninkrijk kampt het bedrijf met een zwakkere vraag van consumenten. Het aandeel zakte 10 procent in Frankfurt.

2 uur geleden
Aandacht voor Amerikaanse banken en winkelverkopen op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America. Eerder kwamen grote banken als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup al met kwartaalcijfers, die gemengd werden ontvangen. Ook letten beleggers op de Amerikaanse winkelverkopen, die meer inzicht geven in de kooplust van de consumenten in de grootste economie ter wereld.

3 uur geleden
Nibud bezorgd over onbekendheid met nieuw pensioenstelsel

UTRECHT (ANP) - Een groot deel van de Nederlanders is nog onbekend met de veranderingen die op komst zijn voor hun pensioen en dat baart zorgen, vindt het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op een nieuw stelsel. Toch wist ruim een op de vijf mensen die de organisatie ondervroeg helemaal niet dat het pensioenstelsel gaat veranderen.

3 uur geleden