Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sainz lijkt zeker van vierde eindzege Dakar Rally na pech Loeb

Sainz lijkt zeker van vierde eindzege Dakar Rally na pech Loeb

YANBU (ANP) - De strijd om de eindzege in de Dakar Rally bij de auto's lijkt beslist. De Fransman Sébastien Loeb, voor de voorlaatste etappe de nummer 2 in de tussenstand, kreeg in de rit over 420 kilometer naar het Saudische Yanbu na 132 kilometer pech en liep meer dan een uur vertraging op. Daardoor lijkt de Spanjaard Carlos Sainz zeker van zijn vierde eindoverwinning.

De Fransman Guerlain Chicherit won de etappe voor de tweede dag op rij. Hij was in zijn Toyota ruim 5 minuten sneller dan de Belg Guillaume De Mevius en nummer 3 Sainz. De 61-jarige vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz jr. start de laatste etappe van vrijdag met ruim een uur voorsprong op zijn concurrenten.

De Botswaan Ross Branch was bij de motoren de snelste in de elfde etappe, maar liep slechts 32 seconden in op klassementsleider Ricky Brabec. De Amerikaan van Honda verdedigt vrijdag in de laatste rit een voorsprong van ruim 10 minuten op Hero-coureur Branch. De Fransman Adrien Van Beveren staat derde op een klein kwartier van zijn teamgenoot bij Honda.

Bij de trucks heeft de Tsjech Martin Macik de eindzege zo goed als binnen. Hij moest de etappezege wel aan zijn landgenoot Ales Loprais laten, maar hij heeft in het klassement nog altijd een voorsprong van ruim 2 uur. Pascal de Baar was de beste Nederlander met de vierde eindtijd. Titelverdediger Janus van Kasteren doet het in het algemeen klassement het beste op de derde plek, met ruim 5 uur achterstand op Macik.

Meer uit Sport

Basketballers Boston Celtics naar tweede ronde play-offs

BOSTON (ANP/RTR) - De basketballers van de Boston Celtics hebben de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.

3 uur geleden
Zevenvoudig wereldkampioen O'Sullivan uitgeschakeld op WK snooker

SHEFFIELD (ANP) - Het wereldkampioenschap snooker gaat verder zonder Ronnie O'Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen uit Engeland was in Sheffield niet opgewassen tegen zijn landgenoot Stuart Bingham (10-13).

10 uur geleden
Sinner zegt met heupblessure af voor kwartfinale in Madrid

MADRID (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime in de kwartfinales van het masterstoernooi van Madrid. De als eerste geplaatste Italiaan heeft een heupblessure, meldt de organisatie. Eerder op woensdag raakte het toernooi ook al titelverdediger Carlos Alcaraz kwijt. De Spanjaard verloor in drie sets van de Rus Andrej Roeblev.

14 uur geleden
Roeblev schakelt titelverdediger Alcaraz uit in Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz gaat het masterstoernooi van Madrid niet voor het derde jaar op rij winnen. De 20-jarige Spanjaard strandde in de kwartfinales tegen de Rus Andrej Roeblev, die in drie sets won: 4-6 6-3 6-2. Roeblev was in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlander Tallon Griekspoor.

16 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in eerste ronde challengertoernooi

AIX-EN-PROVENCE (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft opnieuw een nederlaag geleden. De 28-jarige Nederlander ging bij het challengertoernooi van Aix-en-Provence al in de eerste ronde onderuit. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Arthur Rinderknech: 4-6 7-6 (7) 3-6.

16 uur geleden
Amerikaanse Faulkner wint vierde etappe Vuelta, Vos neemt leiding

ZARAGOZA (ANP) - Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

17 uur geleden
Van Gils sprint naar zege in eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt

FRANKFURT (ANP) - Wielrenner Maxim Van Gils heeft de Duitse wielerklassieker Eschborn-Frankfurt gewonnen. De 24-jarige Belg van Lotto Dstny was de snelste in de massasprint van een uitgedund peloton. Alex Aranburu uit Spanje werd tweede, voor de Amerikaan Riley Sheehan.

17 uur geleden