Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sahla legt tafelvoorzitterschap VVD-netwerk neer na kritiek

Sahla legt tafelvoorzitterschap VVD-netwerk neer na kritiek

DEN HAAG (ANP) - Na kritiek van rechtse oppositiepartijen onder leiding van de PVV, stopt voormalig Hofstadgroep-lid Soumaya Sahla als tafelvoorzitter van het justitienetwerk van de VVD. Dat meldt ze in een gezamenlijke verklaring met waarnemend partijvoorzitter Onno Hoes. Sahla blijft wel lid van de VVD. Ze zegt spijt te hebben van de "zwarte bladzijden in mijn leven".

Hoes zegt in de verklaring dat het partijbestuur "met instemming kennis genomen" heeft van het besluit van Soumaya. De partij voelde "ongemak" omdat Sahla eerder nog niet "publiekelijk spijt" heeft betuigd voor haar verleden. Sahla, protegé van VVD-prominent Frits Bolkestein, werd in 2014 veroordeeld tot drie jaar cel voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Sophie Hermans

Eerder zei VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans al dat ze zich "ongemakkelijk" voelde over de positie van Sahla. Hoes zegt het zichzelf "kwalijk" te nemen dat het "veel te lang geduurd" heeft voordat de partij zich over de kwestie boog.

Tijdens het debat over de regeringsverklaring, haalde PVV-leider Geert Wilders hard uit naar de VVD en Sahla. De moordenaar van Theo van Gogh behoorde ook tot de Hofstadgroep, en de groep had ook Wilders in het vizier. "De commotie die is ontstaan zit mijn positieve bijdrage op dit moment in de weg", zegt Sahla in een reactie op alle kritiek.

Sahla was bij het thematische netwerk Veiligheid en Justitie tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 4 maanden geleden
ze hadden dat wijf nooit moeten toelaten tot de vvd of een andere partij. dat mens is never nooit niet te vertrouwen maar met rutte als voorbeeld kun je alles verwachten. goed gedaan geert.

Meer uit Politiek

Noodgreep om steun Kamer te vergaren voor bindend referendum

DEN HAAG (ANP) - In een ultieme poging om voldoende steun in de Tweede Kamer te krijgen voor de invoering van een correctief bindend referendum, wordt het huidige initiatiefvoorstel van de SP gesplitst. Het is niet zeker dat het gesplitste wetsvoorstel wel op de benodigde tweederdemeerderheid van de Kamer kan rekenen, maar zonder ingreep haalt de wet het hoogstwaarschijnlijk helemaal niet.

1 dag geleden
Kuipers: ministerie zal zich niet meer in OMT-adviezen mengen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal de corona-adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) voortaan niet meer beoordelen voordat ze naar buiten komen. Dat heeft minister Ernst Kuipers toegezegd in de Tweede Kamer. Hij nam tijdens een debat over de bemoeienis van zijn ministerie bij de adviezen een suggestie van SP'er Maarten Hijink van deze strekking over. De Kamer wil verder dat de minister ook adviezen over de maatschappelijke impact zwaar laat meewegen.

1 dag geleden
'Van Rij wil institutioneel racisme bij deel fiscus erkennen'

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) wil dat het kabinet erkent dat de Belastingdienst zich op punten schuldig heeft gemaakt aan institutioneel racisme. Het onderwerp staat voor woensdag op de agenda om te bespreken tijdens de ministerraad, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van de NOS. Vrijdag was er ook al over gepraat, maar het is de bewindslieden vooralsnog niet gelukt om tot overeenstemming te komen.

1 dag geleden
Zorgen in Kamer over besteding coronamiljarden onderwijs

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over hoe de 8,5 miljard euro, bedoeld om de corona-achterstanden in het onderwijs weg te werken, wordt besteed. Het is volgens de partijen niet duidelijk genoeg wat de doelen van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) zijn en in hoeverre het geld effectief wordt besteed. Ze willen daarom duidelijkheid van minister Dennis Wiersma (Onderwijs).

1 dag geleden
Kamer maakt zich sterk voor veiligheid van 'groene boa's'

DEN HAAG (ANP) - 'Groene' buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) moeten beter en vooral veiliger hun werk kunnen doen in het landelijk gebied waar ze actief zijn, vindt de Tweede Kamer. Ze moeten een toereikende uitrusting hebben, meer kunnen samenwerken met de politie en ook informatie uit politiesystemen kunnen halen. Moties die het kabinet oproepen dit te regelen - van VVD, PvdA, CDA en SGP - zijn aangenomen door de Kamer.

1 dag geleden
Minister: natuur in 90 beschermde gebieden niet in goede staat

DEN HAAG (ANP) - In 90 van de 162 speciale beschermde natuurgebieden "is de staat van de natuur niet goed", zegt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Dat heeft grote invloed op "de boeren die daar aan het ondernemen zijn", zegt de minister in EenVandaag.

1 dag geleden
Groot deel Kamer wil van landsadvocaat Pels Rijcken af

DEN HAAG (ANP) - Een groot deel van de Tweede Kamer wil de samenwerking met het kantoor van de landsadvocaat opzeggen. Er loopt een onderzoek naar de overeenkomst met Pels Rijcken, maar vrijwel de voltallige oppositie wil dat niet afwachten. Dat bleek bij stemming over een motie hierover van zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt naar aanleiding van het debat over de sms'jes van minister-president Mark Rutte.

2 dagen geleden