Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Safaripark Beekse Bergen wordt stembureau

Safaripark Beekse Bergen wordt stembureau

HILVARENBEEK (ANP) - Inwoners van Hilvarenbeek kunnen woensdag op een bijzondere plek stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen: Safaripark Beekse Bergen. De eerste duizend stemmers krijgen een gratis toegangskaartje voor het park, meldt de gemeente in een persbericht.

Stemmen bij het park kan tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Naast de ingang staan twee safaribussen waar mensen hun stem kunnen uitbrengen. In ruil voor hun stempas krijgen stemmers een gratis toegangskaart en een uitrijkaart.

Naast het safaripark kunnen jongeren in Hilvarenbeek zich bij stemlocatie The Box vanaf 15.30 uur laten vermaken door een dj uit het dorp. Ook rijden er in de gemeente twee huifkarren rond die de jonge kiezers naar de stemlocatie brengen. Het bureau zelf wordt bemand door stembureauleden onder de 25 jaar.

Opvallende stemlocaties

In de rest van het land zijn ook een aantal opvallende stemlocaties te vinden. Zo kun je in Den Haag terecht in Madurodam, kunnen inwoners van Kerkrade hun stem uitbrengen in GaiaZOO, en kunnen Alphenaren stemmen in het Archeon of Theater Castellum. In Emmen is het Atlastheater open als stembureau, Leidenaren kunnen het stemmen combineren met een bezoek aan Museum De Lakenhal en in Weesp kun je stemmen in de Wispe Brouwerij, die is ondergebracht in een grote monumentale kerk. In het Gaasperpark in Amsterdam wordt in het voormalige planetarium een stemlokaal opgetuigd.

De gemeente Oudewater probeert kiezers op een andere manier naar het stemlokaal te trekken. In de Utrechtse plaats speelt stadsbeiaardier Bob van der Linde op woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur 'verkiezingsliedjes' op het carillon van de Sint Michaëlskerk. Iedereen mag verzoeknummers indienen, zo zei burgemeester Danny de Vries eerder op Radio M Utrecht.

Meer uit Binnenland

30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

24 minuten geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

1 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

1 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

1 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

3 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Crowdfundactie voor nabestaanden schietpartij Heiman Dullaertplein

DEN HAAG (ANP) - Op crowdfundingswebsite GoFundMe is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein, waar zij woonden. Het doelbedrag van de inzamelactie is 60.000 euro.

4 uur geleden