Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saba op dreef met vaccinaties

Saba op dreef met vaccinaties

THE BOTTOM (ANP) - Op Saba is vrijdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt dat meer dan 1100 mensen zijn ingeënt tegen het coronavirus sinds afgelopen maandag is begonnen met vaccineren. Op het eiland wonen bijna tweeduizend personen.

Dat betekent dat in een week tijd meer dan de helft van de bevolking een injectie heeft gekregen met het vaccin van Moderna. Nederland heeft vorige week 1500 Moderna-vaccins afgeleverd op het kleinste eiland in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Saba heeft ruim 1450 volwassen bewoners. De overheid zegt dat zeker 80 procent van de volwassen bevolking zich heeft aangemeld voor een coronaprik. Maar ze hoopt dat meer mensen zich alsnog melden. Saba heeft als streven negentig procent van de volwassenen te vaccineren. Zaterdag en maandag is daartoe nog een mogelijkheid. Daarna vindt er over vier weken de tweede vaccinatieronde plaats.

Volgens het hoofd van het departement van gezondheid van Saba, Koen Hulshof, lijkt het er op dat Saba volgens planning in mei ‘open’ kan voor toerisme. ’’Er hangt een hele positieve sfeer rond het vaccinatietraject. De mensen die een injectie hebben gekregen, dragen met trots een button met de tekst ‘I got vaccinated’.’’ Verder helpen volgens Hulshof veel vrijwilligers bij het vaccineren van de bevolking.

Meer uit Binnenland

Brabant trekt 3 miljoen extra uit voor toegankelijke bushaltes

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

9 minuten geleden
Tweede Kamer wil dat voorstel Transgenderwet wordt ingetrokken

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat een aanpassing van de Transgenderwet wordt ingetrokken. NSC en SGP hebben dit voorgesteld in een motie: 73 Kamerleden stemden voor, zeventig stemden tegen.

26 minuten geleden
Asielzoekers eind juni, begin juli naar 'asielhotel' in Albergen

ALBERGEN (ANP) - De eerste asielzoekers komen eind juni of begin juli naar het nieuwe asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dinsdag begonnen met de verbouwingswerkzaamheden die nodig zijn om het hotel geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers, meldt de gemeente Tubbergen waar Albergen onder valt.

47 minuten geleden
Groepshulpen moeten druk op kinderopvang helpen verlichten

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf november een subsidie aanvragen waarmee zij groepshulpen kunnen aannemen om het werk te verlichten. Voorwaarde is wel dat deze groepshulpen ook een opleiding volgen waarmee zij op termijn wellicht als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag kunnen.

49 minuten geleden
Nederlandse drugsverdachte Karim B. weer voortvluchtig in Spanje

MADRID (ANP) - Het Nederlandse mocromaffiakopstuk Karim B. is weer voortvluchtig. Hij werd in januari aangehouden op verdenking van onder meer drugshandel, maar vorige maand op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels is hij volgens het Spaanse persbureau EFE voor de autoriteiten onvindbaar. De Spaanse minister van Justitie Félix Bolaños heeft de laatste ontwikkelingen "zorgelijk" genoemd.

50 minuten geleden
Alleen nog pinautomaten op vier grootste stations om plofkraken

UTRECHT (ANP) - Alleen op de vier grootste stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal zijn nog werkende pinautomaten te vinden, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij heeft uit voorzorg de overige 24 van de in totaal 42 geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege recente plofkraken op station Amsterdam Zuid en station Delft.

52 minuten geleden
Bijna 2 miljoen voor vergroeningsmaatregelen in Friesland

LEEUWARDEN (ANP) - Friese dorpsorganisaties, buurtbelangen en grondeigenaren kunnen subsidie aanvragen om hun omgeving te vergroenen. Met een minimumbedrag van 100.000 euro kunnen de organisaties bijvoorbeeld nieuwe rijen bomen aanbrengen naast wegen of fietspaden of andere maatregelen "die bijdragen aan biodiversiteit en het klimaat", zei bestuurder Femke Wiersma.

1 uur geleden