Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S10 heeft laatste repetitie voor de finale achter de rug

S10 heeft laatste repetitie voor de finale achter de rug

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 heeft de allerlaatste repetitie achter de rug voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De vertolking van haar liedje De Diepte verliep zonder problemen.

Net als eerder deze week in de eerste halve finale en vrijdag tijdens de juryshow, omarmde het publiek S10 en werd er weer meegezongen in de refreinen. Na afloop kreeg de zangeres een luid applaus.

S10, die Nederland vertegenwoordigt op het songfestival, vertrok eerder op de dag vol vertrouwen richting PalaOlimpico in Turijn. Daar is zaterdagavond de finale. Ze voelt zich goed en hoopt op een plekje in de top 5.

Loslaten

"Ik heb er heel veel zin in", zo sprak S10 bij het verlaten van haar hotel tegen de verzamelde Nederlandse pers. "Ik voel me goed, ik heb lekker geslapen en ben goed wakker geworden. Ik voel me nu nog niet zenuwachtig, dat zal straks pas komen. We gaan het meemaken."

De 21-jarige zangeres hoopt dat ze niet meer bevangen wordt door angst zoals dinsdag kort voor de halve finale. "Ik moet gewoon even loslaten wat er dinsdag is gebeurd en nu weer even helemaal op in die emotie gaan. Ik moet mezelf niet laten afleiden, gewoon gaan, gewoon vertellen wat ik wil vertellen en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt."

Top 5

S10 kan naar eigen zeggen tevreden zijn als ze de top 5 haalt. "Liefst top 3 of nummer 1 natuurlijk maar top 5 zou ik ook al heel sick vinden", stelde ze. Als dat niet lukt, kan ze evengoed met "heel veel trots" terugkijken.

Dat ze tussen toplanden als Spanje en Oekraïne is gepositioneerd doet S10 niet zoveel. "Ik vind dat juist heel erg vet. Het is een heel mooi rijtje artiesten." Tussen het 'geweld' van de Spaanse zangeres Chanel en de gedoodverfde winnaar Kalush Orchestra kan ze helemaal zichzelf zijn. "Ik kan dan de rust pakken, mezelf laten zien in mijn kleine koepel vol emotionaliteit. Dus ik denk dat het wel goed is."

Nummer 11

S10 is zaterdag als elfde aan de beurt in de finale.

Meer uit Binnenland

Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

VUGHT (ANP) - Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Op 6 en 7 juni werden bijna 1300 joodse kinderen gedeporteerd naar het vernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen. Vrijwel alle kinderen werden daar meteen na aankomst vermoord.

2 uur geleden
Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

DEN HAAG (ANP) - De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade. Hiermee protesteren de nabestaanden tegen de houding van de Russische regering bij het internationale onderzoek naar de ramp. Het is bijna tien jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald.

3 uur geleden
Na exitpolls komen nu de uitslagen voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Voor een aantal politieke partijen wordt het zondag nog een paar uur nagelbijten, wachtend op de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen. Donderdagavond werden de 31 van de 720 zetels in het Europees Parlement die er voor Nederland zijn, verdeeld op basis van de exitpoll van Ipsos I&O/NOS. De zetelverdeling die om 23.00 uur bekend wordt gemaakt, is een ANP-prognose op basis van de getelde stemmen die gemeenten naar de ANP-Verkiezingsdienst hebben gestuurd. Deze telling kan voor een paar partijen gunstig of ongunstig uitpakken.

3 uur geleden
Bijna zestig procent stemde tegen groenplannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens het raadgevende referendum in Amsterdam heeft donderdag 59,1 procent van de stemmers zich uitgesproken tegen de groenplannen van de gemeente. 34,7 procent gaf aan juist achter de zogeheten Hoofdgroenstructuur te staan.

6 uur geleden
Meerdere gewonden door aanrijding drie auto's bij Laag-Soeren

LAAG-SOEREN (ANP) - Acht mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt door een verkeersongeluk bij Laag-Soeren. Rond 16.00 uur botsten op de N786 bij het Gelderse dorp drie auto's op elkaar, zegt een woordvoerster van de politie. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

12 uur geleden
Nog een lichaam gevonden in de Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - In de Maas bij Lomm, ten noorden van Venlo, is zaterdagmiddag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie, die de doodsoorzaak en de identiteit van de overledene onderzoekt.

14 uur geleden
Politie viel restaurant Hilversum binnen om drugshandel en gokken

HILVERSUM (ANP) - De politie is vrijdagavond een restaurant in Hilversum binnengevallen na meerdere meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in de zaak. Eén persoon is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs, zo meldt de politie zaterdag. Tijdens de inval zat de horecazaak aan de Larenseweg vol met gasten.

16 uur geleden