Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S10 heeft laatste repetitie voor de finale achter de rug

S10 heeft laatste repetitie voor de finale achter de rug

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 heeft de allerlaatste repetitie achter de rug voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De vertolking van haar liedje De Diepte verliep zonder problemen.

Net als eerder deze week in de eerste halve finale en vrijdag tijdens de juryshow, omarmde het publiek S10 en werd er weer meegezongen in de refreinen. Na afloop kreeg de zangeres een luid applaus.

S10, die Nederland vertegenwoordigt op het songfestival, vertrok eerder op de dag vol vertrouwen richting PalaOlimpico in Turijn. Daar is zaterdagavond de finale. Ze voelt zich goed en hoopt op een plekje in de top 5.

Loslaten

"Ik heb er heel veel zin in", zo sprak S10 bij het verlaten van haar hotel tegen de verzamelde Nederlandse pers. "Ik voel me goed, ik heb lekker geslapen en ben goed wakker geworden. Ik voel me nu nog niet zenuwachtig, dat zal straks pas komen. We gaan het meemaken."

De 21-jarige zangeres hoopt dat ze niet meer bevangen wordt door angst zoals dinsdag kort voor de halve finale. "Ik moet gewoon even loslaten wat er dinsdag is gebeurd en nu weer even helemaal op in die emotie gaan. Ik moet mezelf niet laten afleiden, gewoon gaan, gewoon vertellen wat ik wil vertellen en gewoon laten gebeuren wat er gebeurt."

Top 5

S10 kan naar eigen zeggen tevreden zijn als ze de top 5 haalt. "Liefst top 3 of nummer 1 natuurlijk maar top 5 zou ik ook al heel sick vinden", stelde ze. Als dat niet lukt, kan ze evengoed met "heel veel trots" terugkijken.

Dat ze tussen toplanden als Spanje en Oekraïne is gepositioneerd doet S10 niet zoveel. "Ik vind dat juist heel erg vet. Het is een heel mooi rijtje artiesten." Tussen het 'geweld' van de Spaanse zangeres Chanel en de gedoodverfde winnaar Kalush Orchestra kan ze helemaal zichzelf zijn. "Ik kan dan de rust pakken, mezelf laten zien in mijn kleine koepel vol emotionaliteit. Dus ik denk dat het wel goed is."

Nummer 11

S10 is zaterdag als elfde aan de beurt in de finale.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Einde formatie Amsterdam: PvdA, GroenLinks en D66 sluiten akkoord

AMSTERDAM (ANP) - PvdA, GroenLinks en D66 hebben in Amsterdam na weken onderhandelen een coalitieakkoord bereikt. De drie partijen die het Amsterdamse stadsbestuur gaan vormen, zullen woensdagochtend hun plannen voor de hoofdstad ontvouwen. Dat gebeurt op basisschool ’t Koggeschip in Amsterdam Nieuw-West, meldt de fractie van de PvdA. Dan wordt ook de nieuwe wethoudersploeg gepresenteerd.

6 minuten geleden
150 opvangplekken per veiligheidsregio moeten Ter Apel ontlasten

UTRECHT (ANP) - De 25 veiligheidsregio’s streven ernaar om de komende drie weken per regio 150 opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. Daarmee wordt het asielzoekerscentrum in Ter Apel ontlast. Het betreft een kortetermijnoplossing. Over drie weken wordt er in het Veiligheidsberaad gesproken over een structurele oplossing.

2 uur geleden
Sinan Can en Erik Mouthaan winnen journalistieke Tegel

DEN HAAG (ANP) - Bij de uitreiking van De Tegels, de Nederlandse journalistieke prijzen, hebben maandag in Amare in Den Haag onder anderen Sinan Can en Erik Mouthaan een award gekregen.

3 uur geleden
Hofpleinfontein toch vol met water voor Feyenoordsupporters

ROTTERDAM (ANP) - De Hofpleinfontein in Rotterdam komt deze week toch vol water te staan. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Rotterdam na een bericht van RTV Rijnmond. Eerder gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb nog aan dat de fontein mogelijk leeg zou zijn om ongelukken en verkeerschaos te voorkomen, maar als Feyenoord woensdagavond wint van AS Roma dan zouden Feyenoordfans dat toch kunnen proberen te vieren met een duik in de fontein.

4 uur geleden
Kuiken en Klaver proberen GL- en PvdA-leden samen te krijgen

ARNHEM (ANP) - De politiek leiders van GroenLinks en Partij van de Arbeid hopen dat hun partijgenoten inzien dat ze dezelfde doelen hebben, en het als twee losse partijen moeilijker zal zijn om die te bereiken. Jesse Klaver en Attje Kuiken spraken dat uit tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in de Arnhemse popzaal Luxor Live. Het is voor het eerst dat de linkse partijen zo bijeenkwamen om over samenwerking te praten.

5 uur geleden
Akkoord over verstrekken goedkopere medicijnen aan patiënten

DEN HAAG (ANP) - De kans wordt groter dat patiënten straks een ander medicijn van de apotheek meekrijgen dat dezelfde werking heeft voor hun kwaal, maar goedkoper is. Over het wisselen van geneesmiddelen zijn nieuwe afspraken gemaakt tussen tal van betrokken partijen in de zorgsector, meldt zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder waren gesprekken over zo'n regeling mislukt.

6 uur geleden
Interpolis heeft 1137 schademeldingen door noodweer binnen

TILBURG (ANP) - Bij verzekeraar Interpolis zijn tot dusver 1137 schademeldingen binnengekomen vanwege het noodweer in delen van het land van afgelopen donderdag en vrijdag. De meeste meldingen komen uit Limburg, Gelderland en Noord-Brabant, aldus Interpolis. De verzekeraar verwacht dat er nog meer zullen komen.

6 uur geleden