Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S10 en Goldband vaakst genomineerd voor 3FM Awards

S10 en Goldband vaakst genomineerd voor 3FM Awards

AMSTERDAM (ANP) - S10 en Goldband maken dit jaar de meeste kans op een NPO 3FM Award. De artiesten zijn beiden drie keer genomineerd, maakte NPO 3FM maandag bekend. Ook Antoon, Meau, Snelle en Son Mieux maken met twee nominaties grote kans.

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in mei, S10, maakt kans in de categorieën Beste Artiest, Beste Song (Adem je in) en Beste Samenwerking (Onderweg met Bazart). In de categorie Beste Artiest moet S10 het verder opnemen tegen Snelle, Jett Rebel, Maan en Froukje.

Goldband is genomineerd voor Beste Groep, Beste Song (Noodgeval) en Beste Album (Betaalde romantiek). Anderen die met de Haagse band strijden om de award voor Beste Groep zijn De Staat, Chef'Special, Son Mieux en Kensington. Voor Beste Song zijn ook Rondé (Hard To Say Goodbye), Meau (Dat heb jij gedaan) en Snelle (In mijn bloed) kanshebbers.

De NPO 3FM Awards worden op donderdag 24 maart tijdens een liveshow in 013 Poppodium Tilburg uitgereikt. Dan zijn er ook optredens van onder anderen Kensington, Meau en Kriss Kross Amsterdam. Vanaf maandag kunnen luisteraars van NPO 3FM stemmen op hun favoriete artiest of track.

Meer uit Binnenland

Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

40 minuten geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

42 minuten geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

44 minuten geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

2 uur geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

3 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

6 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

6 uur geleden