Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ryanair maakt weer winst, geholpen door vakantieverkeer

Ryanair maakt weer winst, geholpen door vakantieverkeer

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - Prijsvechter Ryanair heeft in het derde kwartaal van dit jaar, het tweede van zijn gebroken boekjaar, weer zwarte cijfers geschreven. De Ierse luchtvaartmaatschappij werd daarbij geholpen door de aantrekkende vraag naar zomervakantievluchten.

Ryanair sloot de drie maanden tot en met september af met een winst van 225 miljoen euro. Daarbij rekent de maatschappij op een aanhoudend sterke vraag naar vliegtickets in de doorgaans minder drukke winterperiode.

Het was voor Ryanair de eerste kwartaalwinst sinds het begin van de coronacrisis, die onder meer zorgde voor grote problemen in de luchtvaartsector. Vooral de versoepelingen van de reisbeperkingen in met name het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor Ryanair, deden de maatschappij goed. In het afgelopen kwartaal zaten vliegtuigen in doorsnee voor 80 procent vol.

Voor het hele boekjaar rekent het Ierse concern nog wel op een verlies tot 200 miljoen euro. Dat komt ook omdat het bedrijf reizigers door middel van kortingen probeert het vliegtuig in te lokken.

De onderneming overweegt verder haar beursnotering aan de Londen Stock Exchange te beëindigen. Volgens het concern heeft het Britse vertrek uit de Europese Unie ervoor gezorgd dat de handel in aandelen minder is geworden. In december verbood de luchtvaartmaatschappij mensen van buiten de EU, waaronder Britten, om gewone aandelen Ryanair te kopen. Ook schrapte de maatschappij het stemrecht van de houders van aandelen.

Meer uit Financieel

Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

1 uur geleden
Bonden beslissen maandagmiddag over nieuwe acties streekvervoer

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

1 uur geleden
Banken herstellen op groen Damrak, Pharming maakt koerssprong

AMSTERDAM (ANP) - De banken en verzekeraars toonden maandag herstel op de Amsterdamse beurs. Vrijdag laaiden de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector nog op door een forse koersval van Deutsche Bank. Eerder zorgden het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken en de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse al voor onrust in de sector.

2 uur geleden
Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.

2 uur geleden
Topman Maersk: nog geen 'roaring twenties' in China

BEIJING (ANP) - China's economische herstel is zwakker dan verwacht. Daarvoor waarschuwt de topman van de Deense containerrederij A.P. Møller-Maersk. Volgens de baas van de grote vrachtvervoerder zijn consumenten in het Aziatische land nog erg voorzichtig ondanks dat ook China inmiddels is afgestapt van hele strenge coronamaatregelen.

2 uur geleden
Aandacht voor Pharming en banken op herstellend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Pharming. De Leidse biotechnoloog heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt het bedrijf zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen. Pharming heeft een hoofdnotering in Amsterdam, maar in New York worden er ook speciale stukken verhandeld. Die werden vrijdag al ruwweg een derde meer waard.

3 uur geleden
First Citizens Bank koopt failliete Silicon Valley Bank

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse First Citizens Bank neemt de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) over. De bank uit de staat North Carolina neemt alle tegoeden en leningen over van overheidsorgaan FDIC. De zeventien filialen van SVB gaan maandag open als First Citizens-kantoren.

3 uur geleden