Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RWE moet mogelijk geld opzijzetten om stijgende energieprijzen

RWE moet mogelijk geld opzijzetten om stijgende energieprijzen

ESSEN (ANP/BLOOMBERG) - RWE moet mogelijk geld opzijzetten om de risico's van stijgende energieprijzen af te dekken. Het grootste risico voor het Duitse energieconcern is dat de import van Russisch gas op de lange termijn wordt ingeperkt vanwege de invasie van Oekraïne. Duitsland is voor meer dan de helft van zijn aardgas afhankelijk van Rusland.

De Europese Unie denkt de import van Russisch gas dit jaar al met bijna twee derde te kunnen verminderen. Aardgas wordt gebruikt voor verwarming maar ook om elektriciteit op te wekken. Stijgende prijzen zouden een aantal van de contracten van RWE onrendabel kunnen maken, staat in zijn jaarverslag. Het bedrijf gaf verder geen financiële details.

RWE heeft ook kolencentrales in Duitsland die meer energie zouden kunnen leveren als daarom wordt gevraagd door de Duitse overheid. Verder maakte het energiebedrijf bekend geen nieuwe contracten af te sluiten met Russische bedrijven.

RWE is ook in Nederland actief. Het bedrijf heeft onder meer een grote energiecentrale in de Groningse Eemshaven. Dat is de grootste kolencentrale van Nederland en die wordt omgebouwd naar een biomassacentrale. Op dit moment wordt 15 procent van de energie opgewekt met biomassa.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

2 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

4 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

5 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

7 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

8 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

8 uur geleden