Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutten: haarscheurtjes in samenwerking met Van Nistelrooij

Rutten: haarscheurtjes in samenwerking met Van Nistelrooij

ALKMAAR (ANP) - De samenwerking tussen hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij en assistent Fred Rutten bij PSV was niet meer optimaal. Dat zei Rutten zondag nadat hij, als vervanger van de woensdag opgestapte Van Nistelrooij, met PSV met 2-1 had gewonnen bij AZ. De Eindhovenaren plaatsten zich daarmee voor de voorronden van de Champions League.

"Ik heb nog nooit ervaren dat een assistent-trainer 100 procent dezelfde visie heeft als een hoofdtrainer. Dat is een utopie. Iedereen is verschillend", sprak Rutten in het AFAS Stadion. "We hadden iets te vaak een discussiepuntje, op een gegeven moment ontstaan wat haarscheurtjes. Ik ken mezelf en wist dat ik mezelf dit volgend jaar niet weer wilde aandoen. Zeker niet als je op een bepaalde leeftijd bent en fysieke problemen hebt gehad. Daarom heb ik een tijdje terug aangegeven dat ik in deze rol niet verder wilde."

Wat ook meespeelde is dat de 60-jarige Rutten zich toch een soort hoofdtrainer voelde. Die functie voerde hij eerder bij onder meer PSV en Feyenoord uit. "Maar ik heb mij altijd in mijn rol kunnen schikken en er veel voldoening uit kunnen halen. Bijvoorbeeld de momenten dat spelers niet lekker in hun vel zaten en na een schopje onder hun kont weer progressie maakten", aldus Rutten, die in principe bij PSV vertrekt maar de deur zondag toch op een kier liet staan. "In voetballand is niets onmogelijk. Onmogelijke dingen gebeuren altijd."

Lastige situatie

Rutten wil sowieso door in de voetballerij. "Maar ik houd er niet van te roepen: hier ben ik. Dat ik een open sollicitatie plaats en zeg: kom maar allemaal. Er zijn zoveel mooie projecten in de wereld. Als ik ergens een goed gevoel bij heb, ga ik het doen", sprak de voormalige middenvelder, die eerst gaat genieten van een vakantie in Spanje.

Een gevoel van trots overheerste zondag bij de ervaren trainer. "Ik heb veel meegemaakt in de voetbalwereld, maar dit was wel een heel lastige situatie. Des te knapper is het dat we de hoofdjes dezelfde kant op hebben gekregen en een goed resultaat hebben behaald", aldus Rutten, die zijn bewondering uitsprak voor de 20-jarige topscorer Xavi Simons, die tegen AZ twee keer scoorde. "Xavi is een winnaar pur sang en zakt nooit door de ondergrens. In zijn hoofd is hij al 27 of 28 jaar."

Meer uit Voetbal

Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

4 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

4 uur geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

6 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

7 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

9 uur geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

10 uur geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

10 uur geleden