Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte zondag bij Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Rutte zondag bij Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Premier Mark Rutte is zondag aanwezig bij de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. Die vindt deze zondag plaats bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark. Rutte zal samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een krans neerleggen bij het monument.

Na twee jaar coronamaatregelen kan dit jaar bij de herdenking weer publiek aanwezig zijn. Onder anderen burgemeester Femke Halsema zal spreken. De andere sprekers zijn overlevende Joop van der Starre, Boaz Blokhuis namens de jongere generatie en Jacques Grishaver, de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité.

De herdenking begint om 10.55 uur met een stille tocht vanaf het Stadhuis van Amsterdam naar het Wertheimpark, waar om 11.30 uur de plechtigheid begint. De NOS doet op tv vanaf 11.00 uur live verslag van de herdenking, die altijd op de laatste zondag van januari wordt gehouden.

Meer uit Politiek

Ik hoop dat het lukt, zegt Wilders na terugkeer aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders schuift weer aan bij de formatiegesprekken nadat onderhandelingen maandag op zijn verzoek tijdelijk waren geschorst toen het over asiel en migratie ging. De gesprekken "staan soms op scherp" volgens de PVV-leider. "Dat is ook goed. En daarna probeer je eruit te komen. Ik hoop dat het lukt", zegt hij voor aanvang.

2 uur geleden
Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland trekt 17 miljoen euro uit om de komende vier jaar tientallen zogenoemde dorpen- en wijkendeals te sluiten. Doel is de leefbaarheid in Gelderse dorpen en wijken te vergroten.

2 uur geleden
Bontenbal (CDA) wil maximumaantal moties per partij

DEN HAAG (ANP) - Een partij moet maximaal een bepaald aantal moties per jaar kunnen indienen, afhankelijk van hoeveel zetels ze in de Tweede Kamer heeft. Dat oppert CDA-leider Henri Bontenbal. "Een stevig voorstel", erkent de christendemocraat. "Maar het zal ervoor zorgen dat het instrument van de motie haar waarde weer terugkrijgt."

4 uur geleden
Yeşilgöz: we gingen juist richting overeenstemming op asiel

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz is verbaasd dat PVV-leider Geert Wilders maandag plots vertrok uit een formatieoverleg. Volgens de liberale voorvrouw "gingen we richting consensus op een stevig pakket" wat betreft asielmaatregelen. "Ik vond dat het eruit zag alsof het van tevoren bedacht was", zegt Yeşilgöz bij de talkshow BEAU.

13 uur geleden
Nieuw box 3-stelsel lastig uitvoerbaar voor fiscus én burger

DEN HAAG (ANP) - Hervorming van de vermogensrendementsheffing is nog ingewikkelder dan gedacht, en daardoor maar moeilijk uitvoerbaar, blijkt uit een brief van demissionair staatssecretaris Marnix van Rij. De fiscus moet honderden extra mensen aannemen, en het nieuwe voorstel legt een dusdanig groot beslag op de systemen dat het in het geplande invoeringsjaar 2027 niet volledig geïmplementeerd kan worden. Voor een deel van de burgers die belasting moeten betalen uit inkomen op vermogen, is het nieuwe stelsel "naar verwachting (te) complex".

16 uur geleden
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

DEN HAAG (ANP) - In de asielopvang zijn met spoed 12.000 extra bedden nodig. Die extra opvangplekken moeten er uiterlijk 1 juli zijn, schrijft demissionair staatssecretaris Eric van der Burg aan de Tweede Kamer. Hij spreekt van "een acute situatie". Alle opvanglocaties zitten voller dan eigenlijk zou mogen.

17 uur geleden
Wilders vroeg schorsing in 'stevig' asielgesprek aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft tijdens een "stevig" gesprek aan de formatietafel een schorsing gevraagd. Dat had vooral met de onderhandelingen over asiel en migratie te maken, zeggen informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Berichten dat de PVV-voorman boos is weggelopen, spreken zij tegen. "Hij heeft een schorsing aangevraagd en heeft het pand op ordentelijke wijze verlaten."

18 uur geleden