Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte wil wel door als lijsttrekker VVD

Rutte wil wel door als lijsttrekker VVD

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte wil wel door als lijsttrekker van de VVD, ondanks het aftreden van zijn kabinet vanwege de affaire met de kinderopvangtoeslag. De kiezer moet dan maar oordelen of ze op zijn partij stemmen, aldus Rutte.

Het stoppen als lijsttrekker heeft hij ook niet overwogen, zei Rutte in de persconferentie waarin hij het opstappen van zijn kabinet toelicht. "Het is aan de kiezer. Ik heb zelf geen directe betrokkenheid. Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat wel goed en niet goed gaat". Hij wees erop dat de hele impact van deze kwestie pas vorig jaar zomer volledig in beeld is gekomen.

Het kabinet treedt twee maanden voor de verkiezingen terug als reactie op het toeslagenrapport van de commissie-Van Dam. Rutte speelde zelf ook een rol in die affaire.

PvdA-leider Lodewijk Asscher, in het tweede kabinet-Rutte, stopte wel als lijsttrekker omdat de toeslagenaffaire aan hem bleef kleven.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 maanden geleden
Een normaal me,s zou zich schamen om dat nog te doen maar blijkbaar zijn Rutte, Hoekstra en Kaag nog te dom en wel heel idioot om dat niet te begrijpen. Enige vorm van schaamte is hun volledig vreemd
MarkJohan 3 maanden geleden
Rutte 4.0 met Sigrid Kaag de stemmen zijn al geteld.
JoMePi 3 maanden geleden
geen enkel norm besef zit in deze liegende en bedriegende man met een selectief geheugen
bung 87 3 maanden geleden
de arrogantie ten top. lachebekkie wil weer de baas worden--nou, mijn stem krijgt hij beslist niet.

Meer uit Politiek

De Jonge vindt vliegverbod India nu niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Hugo de Jonge ziet nu geen reden om een vliegverbod vanuit India in te stellen. Er geldt voor inwoners van dat land al een EU-breed inreisverbod en voor Europeanen die vanuit India naar Nederland reizen een dubbele testverplichting. "Dat is een heel effectief dubbel slot", aldus de demissionaire bewindsman.

2 uur geleden
CDA-afdelingen steunen in brief aan fractie koers Pieter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Het CDA heeft met Pieter Omtzigt "goud in handen", en zou er goed aan doen om zijn idee├źn een grotere rol te laten spelen in de partij. Dat staat in een "brandbrief" die zeker achttien lokale afdelingen en de jongerenorganisatie CDJA aan de Tweede Kamerfractie hebben gestuurd. Kabinetsdeelname in Rutte IV vinden ze "ongeloofwaardig en geen optie".

3 uur geleden
Kamer praat over reeds vertrokken militairen in Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer praat donderdag over de inzet van tachtig extra militairen in Afghanistan. Die zijn wel al woensdagavond laat naar dat land vertrokken. De militairen zijn nodig voor de beveiliging van de NAVO-missie daar, omdat de verwachting is dat de veiligheidssituatie zal verslechteren. De manschappen moeten ook zorgen dat de terugtrekking ordentelijk gaat verlopen.

22 uur geleden
Militairen al voor instemming Kamer vertrokken naar Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - De tachtig extra militairen die naar Afghanistan worden gestuurd ter beveiliging van de NAVO-missie daar, zijn onverwacht eerder vertrokken. Dat meldt demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) aan de Tweede Kamer, die donderdag nog over hun uitzending debatteert.

22 uur geleden
Rutte: niets onoorbaars gebeurd rond feitenrelaas toeslagen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte vindt dat er "niets vreemds of onoorbaars" is gebeurd toen het kabinet anderhalf jaar geleden besloot geen volledig feitenrelaas over de toeslagenaffaire naar de Tweede Kamer te sturen. Verder wil Rutte er weinig over kwijt. De Tweede Kamer krijgt een uitgebreide brief met uitleg, zegt hij.

1 dag geleden
Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Sigrid Kaag wil evenmin ingaan op de beschuldiging dat het kabinet bewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten. CDA-leider Wopke Hoekstra deed er eerder ook al het zwijgen toe.

1 dag geleden
Kamer wil snel debat met Rutte over achterhouden informatie

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil opheldering van demissionair minister-president Mark Rutte over de beschuldiging dat het kabinet doelbewust gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden. Daar moet zo snel mogelijk een debat over worden gehouden met de premier en andere betrokken ministers.

1 dag geleden