Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte wil met dezelfde partijen 'echt een nieuwe start' maken

Rutte wil met dezelfde partijen 'echt een nieuwe start' maken

DEN HAAG (ANP) - Ook wat VVD-leider Mark Rutte betreft maken de vier huidige coalitiepartijen "echt een nieuwe start". Hoewel dezelfde partijen als vier jaar geleden gaan onderhandelen over een nieuw kabinet, is dat volgens hem "geen voortzetting" van de oude coalitie.

De komende dagen zal volgens Rutte bekeken worden onder leiding van welke informateur de onderhandelingen gevoerd gaan worden. Op dit moment is de VVD'er Johan Remkes informateur.

Er ligt volgens Rutte "een enorme bak werk" te wachten op een nieuw kabinet, onder meer op het gebied van veiligheid, klimaat, onderwijs en de woningmarkt. Ook moet werk worden gemaakt van een andere bestuurscultuur.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 2 maanden geleden
stuur rutte naar het pieter-baan centrum--hij moet eens goed worden nagekeken. er zitten diverse steekjes los.
bung 87 2 maanden geleden
wie gelooft nog een notoire leugenaar--bedriegen--belover en vergeetachtige vent?? nieuwe verkiezingen zijn broodnodig.
sheng-si 2 maanden geleden
gelukkig geen linkse overmacht. Den Uyl beknotte mijn salaris. Kwartje van Kok dokken we nog steeds.etc.
Braspenning 2 maanden geleden
Hoe kan deze grote leugenaar een nieuwe start maken met het zelfde rotzootje als de vorige nederlanders pik dit niet en stuur deze smerige kliek weg en pleit voor nieuwe verkiezingen desnoods met protest wordt wakker wij verdienen beter dan deze vuile kliek
Emmetje24/7 2 maanden geleden
Van Puffelen je hebt helemaal gelijk. Kots-en kotsmisselijk! Zou wettelijk vastgelegd moeten worden dat een weggestuurd kabinet (incl. MP) in een volgend kabinet niet mogen terugkomen. Ze zijn niet voor niets weggestuurd.
Louis53 2 maanden geleden
Wat een gelul weer Rutte. Veranderingen beginnen bij jezelf en als je al jaren laat blijken een dictatatoiale narcist te zijn, en ook weer en vooral het afgelopen half jaar, is het voor de burgers ijdele hooop dat het zal veranderen. Het binnenhofvirus is helaas ook nog niet verslagen dus weer 4 jaar Rutte-ellende
Van Puffellen 2 maanden geleden
Deze Bedriegers waren naar huis gestuurd,en nu alweer 4 jaar ellende over onze landgenoten uitstoten Nieuwe Verkiezingen Dat telt

Meer uit Politiek

Formatie nu in teken van grote thema's en schuiven dure plannen

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelende partijen hebben nog een aantal grote thema's te bespreken in de laatste week van de formatie. De partijen hopen volgende week een akkoord te presenteren, maar over een aantal zaken moet nog overeenstemming worden bereikt. Daarnaast moet er wat worden geschoven in de plannen op verschillende terreinen, omdat er te veel geld nodig was voor het totaalplaatje, melden bronnen aan het ANP.

23 uur geleden
Segers: formatie blijft tot laatste moment spannend

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie blijft "tot het laatste moment spannend", verwacht ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. De onderhandelende partijen zijn toe aan "de puntjes op de i, de laatste keuzes", maar daar wordt nog altijd "pittig" over gediscussieerd, zegt hij.

1 dag geleden
Vijlbrief werkt al aan compensatieregeling voor 'zwarte lijst'

DEN HAAG (ANP) - Er wordt nog onderzoek gedaan naar de groep mensen die op de 'zwarte lijsten' van de Belastingdienst stonden, maar toch wordt al gekeken naar een compensatieregeling. Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) meldt dit aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Informateurs: partijen willen voor kerstreces coalitieakkoord

DEN HAAG (ANP) - VVD, D66, CDA en ChristenUnie streven ernaar om nog vóór het kerstreces een coalitieakkoord te presenteren. Dat laten informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees weten in een brief aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
Klaver: GL en PvdA lieten zich te vaak uit elkaar spelen

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen jaren heeft het kabinet te vaak een "spel" gespeeld met partijen om tot politieke akkoorden te komen, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij steekt ook de hand in eigen boezem. Zijn partij en de PvdA "hebben ons te vaak uit elkaar laten spelen".

2 dagen geleden
PvdA en GL: niet-vrijblijvende samenwerking voor komende jaren

DEN HAAG (ANP) - De komende regeerperiode gaan oppositiepartijen PvdA en GroenLinks het regeerakkoord op vijftien thema's samen toetsen. Dat levert een samenwerking op die volgens de partijen niet vrijblijvend is. Ze willen op die vijftien onderwerpen ook hetzelfde gaan stemmen.

2 dagen geleden
Waarschijnlijk geen nieuw kabinet op het bordes voor kerst

DEN HAAG (ANP) - De partijen aan de formatietafel verwachten niet dat er voor de kerst al een nieuw kabinet op het bordes van Paleis Noordeinde staat. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van het AD. Wel is er nog altijd de hoop bij de onderhandelende partijen om voor die tijd een regeerakkoord te kunnen presenteren.

1 week geleden