Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte: toelaten van bijeenkomsten met 1,5 meter nu onverstandig

Rutte: toelaten van bijeenkomsten met 1,5 meter nu onverstandig

DEN HAAG (ANP) - Het is nu niet aan de orde om theaters, sportclubs of andere evenementen weer open te stellen, ook als ze zouden kunnen voldoen aan de 1,5 metermaatregel door minder mensen toe te laten. "Dat is onverstandig. Het virus valt ons ongelooflijk vals in de rug aan", zei premier Mark Rutte in de Tweede Kamer na vragen of hij bereid is te kijken naar het deels toelaten van bijeenkomsten binnen de huidige coronamaatregelen.

Het probleem is dat er dan weer meer mensen op straat komen, terwijl we nog steeds zoveel mogelijk thuis moeten blijven. "Het is een harde boodschap, maar in die fase zitten we", zei Rutte. "We moeten praktisch blijven. Ook als we op de tennisclub ver uit elkaar kunnen blijven, dan moeten we over straat of in de bus. Met alle risico dat we tegen elkaar opbotsen", zei Rutte.

"Ik hoop ook dat we snel weer kunnen tennissen, knuffelen en voetballen." Aan hem zelf ligt het niet, "het ligt aan het virus". Volgens de premier gaat het niet om een keuze tussen gezondheid en economie, maar zijn dat twee kanten van dezelfde medaille. Daarin moet een balans zijn en als dat verkeerd gaat, dan loopt zowel de gezondheid als de economie nog meer schade op.

Hoewel het aantal coronapatiënten op de ic iets afneemt, is het aantal van ongeveer 1200 nog steeds veel hoger dan normaal, benadrukte Rutte. Daardoor is er weinig ruimte om andere patiënten te behandelen met planbare operaties en te lang uitstel is volgens hem ook slecht voor de gezondheid.

Meer uit Binnenland

Verdachte moorden Weiteveen betuigt spijt

ASSEN (ANP) - "Het is een verschrikkelijke tragedie. Nooit had het zover mogen komen, maar het is toch gebeurd." Dat zei Richard K. (50) woensdag in een op schrift gestelde verklaring ten overstaan van de rechtbank in Assen. K. was in de rechtszaal verschenen voor de eerste inleidende zitting in zijn strafzaak. Hij wordt verdacht van de moord op een 44-jarige vrouw en haar 38-jarige man, op 16 januari in Weiteveen.

18 minuten geleden
OM: bij moorden Weiteveen wijst alles op planmatige aanpak

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in de zaak over de moorden in het Drentse Weiteveen uit van een vooropgezet plan bij verdachte Richard K. "Alles wijst op een planmatige aanpak", zei de officier van justitie woensdag, tijdens de eerste inleidende zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

55 minuten geleden
Groningse CdK: gasbesluit historisch, verdriet eindigt nog niet

GRONINGEN (ANP) - "Historisch", zo noemt de Groningse commissaris van de Koning René Paas het besluit van de Eerste Kamer dinsdag om de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Dat de gaswinning in de regio stopt, "betekent dat de oorzaak van veel ellende stopt", zegt hij. "Het verdriet eindigt echter nog niet."

2 uur geleden
FIOD onderzoekt weer massale toeslagenfraude vanuit Bulgarije

DEN HAAG (ANP) - De fiscale opsporingsdienst FIOD doet opnieuw onderzoek naar georganiseerde fraude met toeslagen vanuit Bulgarije. De dienst Toeslagen heeft van buitenaf meerdere tips gekregen over mensen die zich ten onrechte inschrijven op een Nederlands adres en toeslagen aanvragen. Er zijn 2000 verschillende burgerservicenummers bij betrokken.

3 uur geleden
Meer Europeanen van plan te stemmen in Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Meer inwoners van de Europese Unie zeggen de komende Europese verkiezingen te gaan stemmen dan ze zich vorige keer voornamen. Ook meer Nederlanders denken ditmaal naar de stembus te gaan. De prille groei van de opkomst, na jaren kommer en kwel, zou in juni kunnen doorzetten, suggereert een peiling van het Europees Parlement.

3 uur geleden
Plofkraak bij geldwisselkantoor station Delft

DELFT (ANP) - Bij een geldwisselkantoor in de stationshal van station Delft heeft vanochtend een plofkraak plaatsgevonden. Regio15 meldt dat hulpdiensten omstreeks 04:30 uur melding kregen van de plofkraak.

5 uur geleden
Eerste openbare zitting verdachte dubbele moord Weiteveen

ASSEN (ANP) - De rechtbank in Assen houdt woensdag een eerste openbare zitting in de zaak tegen de 50-jarige Richard K., verdacht van de dubbele moord in het Drentse Weiteveen op 16 januari. Volgens zijn advocaat Justus Reisinger zal K. in de rechtszaal verschijnen. De man werkt volledig mee aan het onderzoek, aldus de raadsman. De moorden veroorzaakten een schokgolf.

7 uur geleden