Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte spreekt woensdag in Brussel met EU-president

Rutte spreekt woensdag in Brussel met EU-president

BRUSSEL (ANP) - EU-president Charles Michel ontvangt woensdagavond premier Mark Rutte in Brussel, onder meer om de top over de Europese meerjarenbegroting op 20 februari voor te bereiden. De Belgische oud-premier krijgt hiervoor volgende week elke dag meerdere regeringsleiders op bezoek. De teller stond vrijdag op zestien.

Rutte wordt om 19.30 uur verwacht in het gebouw van de Europese Raad, waar gasten 's avonds ook iets te eten krijgen voorgeschoteld.

De regeringsleiders vroegen Michel in december de leiding te nemen over de onderhandelingen over de meerjarenbegroting (MFK) voor 2021 tot en met 2027. De opvattingen van de lidstaten over de hoogte en invulling van de begroting lopen sterk uiteen. Michel heeft hen opgeroepen bereid te zijn tot compromissen.

Uitgaven beperken

Nederland vormt samen met Denemarken, Oostenrijk en Zweden het zuinigste viertal. Zij willen de uitgaven beperken tot 1,00 procent van het totale EU-inkomen, wat op grofweg 1000 miljard euro in zeven jaar neerkomt. De regering heeft vooralsnog geen signaal gegeven daarvan te willen afwijken.

Rutte is zaterdagavond overigens ook al in Brussel voor een werkdiner met Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

2 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

2 dagen geleden
Vedelaar stopt na de zomer als voorzitter PvdA

DEN HAAG (ANP) - Nelleke Vedelaar, de voorzitter van de PvdA, zal zich na de zomer niet verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Dat schrijft ze in een verklaring op de website van de partij.

3 dagen geleden
Nagel beticht 'onfatsoenlijke' Den Haan van 'ultieme zetelroof'

HILVERSUM (ANP) - Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS noemt het besluit van Liane den Haan om de partij te verlaten en de enige Tweede Kamerzetel zelf te behouden "onfatsoenlijk en de ultieme zetelroof". Hij vindt het zeer onterecht dat ze haar zetel niet aan de partij afstaat, omdat ze "deze zetel niet zelf heeft veroverd, maar heeft te danken aan de ijzersterke merknaam 50PLUS."

4 dagen geleden
Den Haan stapt uit 50PLUS, neemt enige Kamerzetel mee

DEN HAAG (ANP) - Fractievoorzitter Liane den Haan van 50PLUS verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.

4 dagen geleden
FVD-Kamerlid Van Haga: 5 meiposter was ongepast

DEN HAAG (ANP) - De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen.

4 dagen geleden
50PLUS-leider Den Haan fel over partijbestuur in evaluatie

DEN HAAG (ANP) - "We zijn gesaboteerd, gepest en geïntimideerd." Zo kenschetsen 50PLUS-lijsttrekker Liane den Haan, haar woordvoerder Bernadet Naber en campagneleider Renée de Vries de manier waarop de verkiezingscampagne van de partij verliep, in een interne evaluatie in handen van het ANP.

5 dagen geleden