Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte praat op Catshuis over fonds met EU-president Michel

Rutte praat op Catshuis over fonds met EU-president Michel

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte dineert maandagavond met EU-president Charles Michel. De voorzitter van de Europese Raad komt naar de ambtswoning van Rutte, het Catshuis, waar de politici het zullen hebben over het door de Europese Commissie voorgestelde herstelfonds voor de coronacrisis.

Ook de meerjarenbegroting van de Europese Unie wordt besproken. Op 17 en 18 juli komen Europese leiders bijeen voor een extra top. De hoop is dat er tegen die tijd een compromis wordt bereikt over het fonds, hoewel Rutte vrijdag nog aangaf niet zoveel haast te hebben.

Zelf gaat Rutte later die week nog naar Berlijn, om met bondskanselier Angela Merkel te praten. Ook daar zal het belangrijkste agendapunt het pakket van 750 miljard euro zijn dat de Commissie voorstelt. Het grootste deel daarvan moet uit giften bestaan, zo wil de Commissie, maar Nederland verzet zich hiertegen, samen met Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Deze 'zuinige' landen willen dat er leningen worden verstrekt aan landen die door de coronacrisis in enorme financiële problemen komen.

Hieraan kunnen dan ook voorwaarden verbonden worden. Ook wil Rutte dat er niet wordt getornd aan de korting op de Nederlandse afdracht aan de Europese Unie.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Seal 1 maand geleden
Als we de poen gewoon in eigenland houden kost het een stuk minder.

Meer uit Binnenland

Rutte houdt toespraak bij 75-jarige herdenking bevrijding Indië

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte houdt zaterdag een toespraak bij de nationale herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Het is die dag precies 75 jaar geleden dat Japan capituleerde. Dat betekende tegelijkertijd de bevrijding voor het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de herdenking, die wordt gehouden bij het Indisch Monument in Den Haag.

8 minuten geleden
Zwaargewonden door ongeval in Finsterwolde

FINSTERWOLDE (ANP) - Bij een ongeval tussen twee auto's in het Groningse Finsterwolde zijn meerdere mensen ernstig gewond geraakt. Een van de voertuigen vloog in brand, de ander belandde in de sloot.

1 uur geleden
Arrestaties na overtreden noodbevel in Haagse Schilderswijk

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft opnieuw arrestaties verricht in de Haagse Schilderswijk waar het al een aantal nachten op rij onrustig is. Dat gebeurde op de hoek van de Vaillantlaan en de Hoefkade. Daar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel van kracht.

1 uur geleden
Aantal coronabesmettingen op Aruba blijft toenemen

ORANJESTAD (ANP) - Het aantal coronabesmettingen op Aruba blijft toenemen. Vrijdag zijn er meer dan achthonderd actieve besmettingen geregistreerd. Dat waren er dinsdag nog zeshonderd. Daarnaast zijn meer dan 160 mensen al weer hersteld. Dat betekent dat in totaal bijna duizend mensen op Aruba (ongeveer 100.000 inwoners) het virus hebben opgelopen.

1 uur geleden
Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op

EXPLOSIE BEIROETHILVERSUM (ANP) - De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.

4 uur geleden
Weer noodbevel in Schilderswijk in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.

5 uur geleden
Tweede testdag Terschelling: geen enkele positieve test

MIDSLAND (ANP) - De tweede testdag op het eiland Terschelling heeft geen nieuwe coronagevallen aan het licht gebracht. Alle 169 monsters die zijn onderzocht, waren negatief. Dat heeft de Friese GGD bekendgemaakt. Verder zijn er 131 mensen die zaterdag de uitslag krijgen, omdat zij vrijdag pas in de loop van de middag waren getest.

6 uur geleden