Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte praat met Macron over migratie en Oekraïne in Den Haag

Rutte praat met Macron over migratie en Oekraïne in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt maandag de Franse president Emmanuel Macron in Den Haag. Het gesprek tussen de Europese leiders zal onder meer gaan over Oekraïne en migratie, in aanloop naar de Europese top van 9 en 10 februari.

Het kabinet probeert er op EU-niveau voor te zorgen dat er minder migranten naar Nederland komen. Dat is vooral belangrijk voor Rutte zelf, die op het congres van zijn partij VVD een persoonlijke "commitment" heeft gegeven om het aantal asielzoekers "substantieel" te verlagen.

De delegaties van beide landen spreken elkaar eerst op het Binnenhof, waarna een informeel diner volgt.

Meer uit Politiek

Adoptiestichting: stop is "verschrikkelijk en onbegrijpelijk"

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Inez Teurlings van de Stichting Interlandelijk Geadopteerden (SIG) noemt de adoptiestop "verschrikkelijk en onbegrijpelijk". "Dit is heel slecht nieuws voor kinderen die niemand meer hebben. Zij hadden een mooie toekomst kunnen krijgen in Nederland, maar die kans wordt hen nu ontnomen."

2 minuten geleden
Terugkeer Plasterk als Telegraaf-columnist nog onzeker

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog niet duidelijk of Ronald Plasterk weer aan de slag gaat voor De Telegraaf. De krant heeft nog geen contact met hem gehad over zijn mogelijke toekomst als columnist.

42 minuten geleden
Kabinet stuurt Iran alleen 'stille' condoleance na dood president

BRUSSEL (ANP) - Nederland condoleert Iran niet publiekelijk met de dood van zijn president, die tal van mensenrechtenschendingen op zijn naam zou hebben. Wel worden er condoleances overgebracht aan Teheran, zegt buitenlandminister Hanke Bruins Slot. Omdat dat nu eenmaal "gebruikelijk is als je diplomatieke relaties hebt".

2 uur geleden
Kabinet oordeelt niet over strafhof, maar: Hamas anders dan Israël

BRUSSEL (ANP) - Nederland bemoeit zich niet met het Internationaal Strafhof, en dus ook niet met de voorbereidingen om leiders van Israël en Hamas te vervolgen, benadrukt buitenlandminister Hanke Bruins Slot. Maar ze onderstreept dat "het voor mij natuurlijk wel klip-en-klaar is dat er een groot verschil is tussen een terroristische organisatie als Hamas en een democratische staat zoals Israël".

2 uur geleden
Per direct geen nieuwe adopties meer uit het buitenland

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet staat per direct geen nieuwe adopties uit het buitenland meer toe. Dat heeft demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) bekendgemaakt. Lopende procedures gaan voorlopig wel door.

3 uur geleden
CPB: meer koopkracht, lager tekort door coalitieplannen

DEN HAAG (ANP) - De plannen uit het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB leiden per saldo tot een lichte verbetering van de overheidsfinanciën en een iets hogere koopkracht. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) dat de plannen heeft geanalyseerd.

4 uur geleden
Ombudsman zet vraagtekens bij wegbezuinigen ambtenaren

DEN HAAG (ANP) - Het voornemen van de nieuwe coalitie om te bezuinigen op de rijksoverheid strookt volgens de Nationale ombudsman niet met zijn advies om meer persoonlijk contact met burgers op te zoeken. "Het lijkt me in ieder geval als ik het zo lees, dat dat tegenstrijdig is", zegt ombudsman Reinier van Zutphen tegen het ANP.

4 uur geleden